Zien: Willem-Alexander en Máxima begonnen aan allereerste staatsbezoek Slowakije

Op de foto's spotten we een oude bekende!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag begonnen aan hun staatsbezoek aan Slowakije. Het is de eerste keer ooit dat het koningspaar op officieel bezoek gaat in het land. Bij aankomst werd het paar vriendelijk ontvangen en stond een oude bekende van Máxima haar op te wachten!

Oude bekende

Het koningspaar is pas net bijgekomen van het staatsbezoek aan de Cariben, maar mag nu alweer aan de bak in Slowakije. Deze ochtend arriveerden Wim-Lex en Máxima in de Slowaakse hoofdstad Bratislava en werden ze bij de landing op het vliegveld opgewacht door een bekende, namelijk door de Nederlandse ambassadeur in Slowakije, Gabriella Sancisi. Zij was twee jaar geleden nog particulier secretaris van Máxima. Destijds hielp ze de koningin vooral bij haar werk voor de Verenigde Naties. Gabriella en Máxima hebben samen al heel wat landen bezocht. Dat ze elkaar door en door kennen is goed af te lezen op onderstaande foto. Máxima geeft Gabriella lachend een hand.

Beeld: Brunopress

Tijdens bezoek staat het koningspaar een druk programma te wachten, waarbij ze onder meer stil zullen staan bij de persvrijheid en veiligheid. Dit vanwege de moord op de Slowaakse onderzoeksjournalist Ján Kuciak en zijn verloofde. Morgen gaan Willem-Alexander en Máxima op bezoek bij het gaycafé Tepláren, waar een half jaar geleden twee bezoekers voor de deur zijn vermoord.

Beeld: Brunopress

De welkomstceremonie en het staatsbanket hebben ze inmiddels achter de rug. Op de foto zien we het koningspaar met de Slowaakse president Zuzana Caputová.

staatsbanket
Beeld: Brunopress

Donderdag reist het paar door richting de Oekraïense grens. In het dorpje Poprad zullen ze Oekraïense vluchtelingen ontmoeten. Kortom, er staat het koningspaar een paar beladen dagen te wachten.

Bron: AD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws