Prinses Kate onthult hilarische eis van kleine prins Louis na schooltijd

Een hele dag in de schoolbanken zitten is ook niet niks..

Sinds dit schooljaar gaat prins Louis, net zoals zus Charlotte en broer George, ook naar school toe. Voor de kleine Louis is het allemaal nog even wennen, want na schooltijd zou hij namelijk even moeten bijkomen. Dat onthulde mama Kate tijdens een bezoek aan een therapietuin in een revalidatiecentrum in Wales.

Prestigieuze school

Met de verhuizing van Londen naar Windsor zat ’t er al een beetje aan te komen, een nieuwe basisschool voor prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Sinds afgelopen september gaan de drie kinderen van prins William en prinses Kate naar de prestigieuze Lambrook School in Berkshire.

Lambrook School ligt op een kwartiertje rijden van Adelaide Cottage, het huidige onderkomen van de Cambridges in Windsor. Lambrook is een echte royal-waardige school, want aan luxe is er zeker geen gebrek. De basisschool is gevestigd in een statig wit pand en wordt omringd door een groot eigen terrein. Daarop zijn onder andere een zwembad, een sporthal, een golfbaan en moestuintjes voor de scholieren te vinden.

Terrein

De christelijke basisschool heeft ook een eigen kapel, waar vier keer per week een dienst wordt gehouden en waar op zaterdagen ook de familie van de leerlingen welkom is. De leerlingen van Lambrook mogen op het grote terrein ook van het buitenleven genieten, en onderdeel van de pauze is het aaien en het voeren van konijnen. Volgens de Britse Good Schools Guide komen leerlingen hier ‘met een rode blos op hun wangen en vol frisse lucht’ het klaslokaal weer in. Die klaslokalen ruiken bovendien ‘opvallend schoon’ en ze zijn voorzien van ‘up-to-date lesruimten, met nergens stoffige hoekjes of afgebladderde verf.”

louis school
Kate, William & co onderweg naar Lambrook School. (Beeld: NL Beeld)

Kortom, genoeg tijd voor de kids om zich te vermaken dus, al lijkt het erop dat prins Louis regelmatig door de bomen het bos niet meer ziet op het terrein. Kate onthulde namelijk dat prins Louis na een lange dag school behoefte heeft om thuis wat stoom af te blazen. “Louis komt thuis en zegt: ‘Ik moet mijn energie kwijt!'”. Die stoom blaast Louis het liefst af in de tuin, zo vertelde Kate.

Kate en William bezochten vorige week Wales, waar ze naar een therapietuin in een revalidatiecentrum gingen. Hier vertelde de prinses enthousiast over de voordelen van tuinieren en recreatief buiten zijn en lichtte ze toe dat prins Louis zo erg van het buitenleven houdt. De jongste spruit zou het heerlijk vinden om in de tuin rond te paraderen. Zou hij dat van wijlen overgrootmoeder Liz hebben?

Bron: Hello magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws