Máxima modieus achter de helpdesk voor hoge energierekeningen

'Tijdelijk Noodfonds Energie, u spreekt met de koningin, waarmee kan ik u helpen?'

Een hoge energierekening – tegenwoordig kan eigenlijk iedereen erover meepraten. Of Máxima thuis ook gespannen wacht op een brief van Eneco, betwijfelen we. Maar de koningin zet zich in ieder geval wél in om anderen daarmee te helpen, zo bleek gisteren toen ze een bezoek bracht aan een klantcontactcentrum – waar ze zoals gewoonlijk in stijl verscheen.

Koninklijk initiatief

Máxima bezocht het klantcontactcentrum Tijdelijk Noodfonds Energie in Den Haag, een initiatief van energieleveranciers om financiële hulp te bieden aan mensen die de hoge energierekening niet kunnen betalen. Als koningin zijnde wellicht een beetje een ver-van-je-bed-show, maar dat maakt de interesse van Máx niet minder – gezien ze zichzelf erevoorzitter van de organisatie mag noemen.

Ton sur ton

En hoewel Máx’ royal outfit vorige week nog vervangen werd door een minder modieus marsmanpakje, mocht de koningin deze keer haar eigen kleding aanhouden. En van die mogelijkheid maakte de koningin gretig gebruik, want ze verscheen ton sur ton ten tonele bij de organisatie.

maxima
Beeld: BrunoPress / NL Beeld

Never change a winning team, moet Máxima gedacht hebben, want hoewel we weinig verrast zijn door de beigekleurige Natan-outfit, moeten we het d’r nageven dat het haar geweldig staat. Daarnaast lekker duurzaam trouwens (zou ze Kates BAFTA-look ook hebben gezien?), want de Max Mara-jas die ze erover droeg, komt ons meer dan bekend voor. Een blijvertje!

De koningin verrijkte haar outfit met een goed stel Gianvito Rossi’s – pumps die ook Amalia al weleens uit moeders kast heeft gepakt. Haar Sophie Habsburg-clutch en vintage oorbellen van Mercedes Robirosa maakten het geheel af.

Koninklijk geholpen

maxima
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Deze keer dus geen blauw laboratoriumpak, maar wél een headset als accessoire. Want belde je gister naar de hulplijn voor hulp bij het betalen van de energierekening, dan wás de kans aanwezig dat je Hare Majesteit aan de lijn kreeg. Het gebeurde een 58-jarige vrouw, die Máxima vertelde dat ze door een spierziekte niet meer kan werken en in een rolstoel zit. Na de hulp die ze aangeboden kreeg door het fonds, besloot de vrouw tevreden: “Ik ben vandaag echt koninklijk geholpen door het Noodfonds.” Die kun je in je zak steken, Máx!

Bron: Blauw Bloed, UFO No More | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws