Prinses Beatrix maakt voor het eerst verschijning in gips

Hoe gaat het nu met de prinses?

Grote schrik voor de Oranjes eind februari: prinses Beatrix was namelijk lelijk ten val gekomen bij het skiën, en had hierbij haar pols gebroken. Gisteravond verscheen Bea met gipspootje en al bij een prijsuitreiking.

Botbreuk

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat ondervond ook prinses Beatrix afgelopen maand. Zij ging namelijk onderuit op de ski’s, en hield aan haar val een gebroken pols over. Bijzonder naar, natuurlijk.

De RVD deelde destijds in een kort statement dat de prinses een operatie aan haar pols had ondergaan. “Zij is inmiddels aan haar breuk geopereerd en naar Nederland teruggekeerd. De Prinses verkeert verder in goede gezondheid en zal thuis van haar breuk herstellen”, liet de dienst weten. Ook al ging het naar omstandigheden goed met de inmiddels 85-jarige prinses, een gepland bezoek aan het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek moest later die week worden uitgesteld. Oei!

En nu?

Inmiddels voelt de prinses zich duidelijk een stuk beter. Gisteren gaf zij namelijk wel acte de présence in Papendracht. De avond stond in het teken van de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI), die vernoemd is naar wijlen prins Friso, de tweede zoon van Beatrix en prins Claus. Hier zou Beatrix samen met schoondochter Mabel aanwezig zijn maar dat ging echter ook niet helemaal volgens plan. In plaats van wijlen prins Friso’s echtgenote, vergezelde Mabels moeder de prinses naar het evenement.

beatrix gips

Voor de gelegenheid ging Beatrix gekleed in een comfortabele pantalon en een warm vest met een lekker sparkly motiefje. Dit combineerde de prinses met een chique handtas én een pols die stevig in’t gips zit. Niet het meest stijlvolle accessoire, maar goed: de gezondheid van de prinses is natuurlijk prioriteit nummer één. Misschien kan Bea de kleindochters inschakelen voor wat elegante decoraties op haar gipsen brace?

Bron: Blauw Bloed, RVD | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws