Eerste hulp bij verkleurde nagels: zo herstel je de schade

Zo zorg je dat je nagels ook zonder lakje verzorgd voor de dag komen.

Bij Beau Monde zijn we natuurlijk niet vies van een stel goed gelakte nagels. Klassiek rood, tijdloos roze, of hippe nailart: wij zijn fan! Maar soms kan die lak een nare zweem op je nagels achterlaten. Zo worden je nagels van elegante accessoires die je look afmaken, opeens onverzorgde details die je uitstraling weinig goeds doen. Gelukkig is dit probleem makkelijk te verhelpen en te voorkomen!

Verhelpen en voorkomen

Hoeveel nagellakremover je ook gebruikt: je nagels zijn verkleurd en daar komt geen verandering in. Herkenbaar? Het is in de meeste gevallen geen reden tot paniek, maar vervelend is het zeker. Hoe kom je daar nou van af en hoe zorg je ervoor dat het in de toekomst niet weer gebeurt? We vertellen je er wat meer over.

Gezondheidsproblemen

In de meeste gevallen is het zo dat je nagels simpelweg vergeeld zijn door de nagellak die je hebt gebruikt. Het pigment uit de nagellak is dan in je nagels getrokken. Het kan echter ook zijn dat er een onderliggend gezondheidsprobleem is waar je geen weet van hebt.

Gele nagels kunnen namelijk ook duiden op een schimmelinfectie of een slechte werking van je lever. Heb je het idee dat je opvallend vaak gele nagels hebt op het moment dat je je nagellak verwijdert? Dan is een bezoekje aan de huisarts geen slecht idee.

Tandpasta en een borsteltje

Wat kun je nou precies doen om van die gele vlekken af te komen? Als je merkt dat je nagels slechts licht verkleurd zijn, biedt een beetje whitening tandpasta in combinatie met een nagelborsteltje de oplossing. Even scrubben en je zult zien dat je nagels weer lichter worden.

Waterstofperoxide

Werkt bovenstaande truc niet, dan kun je aan de gang met een verdunning van waterstofperoxide. Mix drie tot vier eetlepels waterstofperoxide met een half glas warm water in een schaal. Laat je nagels daar twee minuten in weken en scrub ze vervolgens met een zachte, schone tandenborstel. Spoel je handen goed af, smeer er wat lotion op et voilà!

Base coat en kleurenpalet

Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook in het geval van verkleurde nagels. Het gebruik van een base coat doet al veel goeds, omdat dat ervoor zorgt dat er een laagje tussen de nagellak en je nagels komt te liggen. Daarnaast is het belangrijk om altijd te controleren wat er precies in een nagellak zit. Let daarbij ook op het kleurenpalet dat je gebruikt: donkere kleuren zoals paars, blauw, dieprood en zwart zorgen verreweg het vaakst voor verkleuring.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws