Máxima’s kleurrijke garderobe in Marokko

Máxima bekent kleur!

Onze koningin is op dit moment in Marokko. In het warme land is het natuurlijk heerlijk toeven, maar uitgebreid ontspannen zit er voor de Oranje niet in. Zij is namelijk op werkbezoek in haar functie als VN-gezant. En voor die gelegenheid heeft ze een hoop fleurige kledingstukken in haar koninklijke koffer gestopt!

Next stop: Marokko

Máxima heeft het er maar druk mee – in de eerste paar maanden van dit jaar heeft de koningin er al een hoop kilometers vliegverkeer opzitten. Van de Caraïben naar Slowakije, en nu is Marokko dus aan de beurt.

De RVD laat weten dat Máx in haar rol als ‘speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling zorgt’. Een hele mond vol, maar bon: het komt erop neer dat Máxima voor de VN haar koninklijke gezichtje laat zien om een lans te breken voor financiële inclusie. Klinkt vrij droog en zakelijk, maar is daarom natuurlijk niet minder belangrijk.

Kleur bekennen

Gelukkig was de garderobe van de royal tot nu toe een stuk minder droog! Paisley, kleuren, bloemen, designers: Máxima toont zich op haar best in de Marokkaanse zon.

In het zonnige Casablanca draagt Máxima een outfit van Max Mara: een denim blousejurk met een speelse dip dye in mosterdgeel. Bij aankomst op het vliegveld combineert de koningin dit nog met een warme mantel en dikke sjaal, maar die laat de royal al snel achterwege. Een snelle blik op het weerbericht van Casablanca toont dat het aldaar zo’n twintig graden Celsius is….wij zijn maar een kléin beetje jaloers.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Later op de dag komt Máx tevoorschijn na een snelle outfitwissel. Van casual denim gaat de queen naar fleurige paisleyprint in (hoe toepasselijk) vrolijk oranje! Mocht deze rok je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Ook prinses Marie van Denemarken heeft dit exemplaar van Etro namelijk in de kast hangen. Máx combineerde ‘m met een bijpassende top van de Italiaanse designer.

Dag twee

Ook vandaag is Máxima nog druk in Marokko. Zo verscheen zij in een gebloemde jurk van Valentino, waar we de Majesteit al eens eerder in hebben gezien: way back in 2015 toverde ze de outfit voor het eerst tevoorschijn, en in 2018 droeg ze de jurk nogmaals, weet UFO No More te melden.

Voor de gelegenheid liet de koningin grotendeels haar bling bling en luxe accessoires achterwege – op een bijzondere statement-ketting en brede cuff om haar pols na. Een precieze ID van de ketting hebben we nog niet kunnen vinden, maar onze speurtocht leidt naar de fibulae die traditioneel worden gedragen door Berberse vrouwen. Wellicht is het imposante accessoire dus een cadeautje dat Máx in Marokko heeft mogen ontvangen. Mogelijk is het een slimme nod naar de lokale cultuur – hoe dan ook ziet het kunstwerkje er indrukwekkend uit. Wie weet wat voor lokale aanwinsten Máx bij de rest van haar verblijf uit de juwelenkist trekt. De hoogheid is er nog tot en met donderdag, dus een kléin bezoekje langs een bazaar moet kunnen, toch?

Bron: UFO No More, RVD | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws