Hiep hiep hoera: Claus Casimir van Oranje wordt vandaag 19!

Drie hoeraatjes voor de negentienjarige graaf!

Naast oudere zus Eloise die zich helemaal comfortabel voelt in de spotlights, is het rond de jonge Claus-Casimir iets rustiger. Maar met een eigen sneakerbedrijf timmert ook de enige kleinzoon van Beatrix hard aan zijn carrière. Vandaag mag hij negentien kaarsjes uitblazen, en dus is het tijd voor een duik in de archieven!

Graaf

Ook al staat hij op de zesde plek in de troonopvolging, Claus-Casimir heeft geen prinselijke titel. In plaats daarvan is de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien een graaf (van Oranje-Nassau), een jonkeer (van Amsberg), en een heuse ‘Hooggeboren heer’.

Op 21 maart 2004 zag de kleine CC namelijk het levenslicht, en één van zijn eerste verschijningen is in de armen van moeder Laurentien bij zijn doop in oktober.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Een aantal jaren later moet ook jongste zusje Leonore gedoopt worden, en dan zien we Claus als parmantige peuter in een net pakje:

claus casimir
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De jonkheer groeit snel op, en in 2011 is hij met z’n beide zussen aanwezig bij de boekpresentatie van Mr Finney, een voorleesboek dat moederlief heeft uitgebracht. Met kleine zus Leonore die haar schoot opeist, is er voor de kleine graaf eigenlijk nét geen ruimte meer op schoot bij moeders.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Bij officiële gelegenheden moet natuurlijk ook kleine Claus goed gekleed aanwezig zijn, dus bij het huwelijk van achterneef Jaime de Bourbon de Parme kwam hij geheel in pak voor de dag.

claus casimir 2013
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Sneeuwpret

Verder hebben we Claus-Casimir de afgelopen jaren natuurlijk steevast in de sneeuw gezien tussen zijn neven en nichten. De fotosessies in Lech behoren inmiddels misschien tot het verleden, maar ach. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Op het tweede kiekje, uit 2019, kunnen we zien dat Claus Casimir het ook met zijn koninklijke oom prima kan vinden. Samen besluiten de twee namelijk de royal ladies te photobomben. Claus gaat er vól voor, en mag als gevolg bijna een lading sneeuw happen.

Ondernemer

Anno nu is de jonkheer echter een gedreven ondernemer. Zo studeert hij aan de ESCP Business School in het prachtige Parijs, en deelt hij via zijn Instagram-pagina regelmatig kiekjes vanuit de Franse hoofdstad. Hier heeft hij het duidelijk goed naar z’n zin!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CVO (@clausvanoranje)

Talent voor het ondernemerschap heeft de negentienjarige graaf in elk geval: zo zette hij al eens het sneakerbedrijf Grails Plug op, en breidde hij zijn zaken-imperium onlangs nog uit onder de naam OSOC BV en een tweede sneakerhandel. Tja: met nog vier dames (en z’n vader) voor zich in de lijn naar de troon, zal CC toch echt z’n eigen boterham moeten verdienen. Gelukkig gaat hem dat dus zelfs nú al goed af. Wij zijn benieuwd waar de adellijke telg over een jaar of tien staat. Voor nu wenst Beau Monde hem in elk geval een bijzonder fijne verjaardag!

Bron: Beau Monde archief, Instagram @clausvanoranje | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

 

Laatste nieuws