Sarah Ferguson vond wijlen prins Philip ‘angstaanjagend’

'Als je een domme opmerking maakte, werd je dat zeker verteld'

Ze is al jaren technisch gezien niet meer samen met de jongste zoon van Queen Elizabeth, maar Sarah Ferguson is niet weg te denken uit royal kringen. En hoewel de moeder van prinsessen Eugenie en Beatrice altijd close is gebleven met wijlen Queen Elizabeth, hield ze er met haar schoonvader prins Philip een minder goede band op na.

Relatie

Toen Sarah en Andrew in 1986 trouwden, kreeg ze de naam ‘Hertogin van York’. Een aantal jaar later is het stel van elkaar gescheiden, maar nog altijd hebben de twee zeer goed contact. Sterker nog, 26 jaar na hun scheiding wonen de twee nog steeds samen. “We zeggen altijd dat we het meest tevreden gescheiden stel ter wereld zijn. We zijn van elkaar gescheiden, maar onze wegen niet”, liet Sarah weten in een interview met The Telegraph.

Banden met de schoonouders

Sarah had een uitstekende band met wijlen Queen Elizabeth. In meerdere interviews heeft ze verteld dat ze haar voormalige schoonmoeder altijd heeft “bewonderd en aanbeden.” Ze heeft zelfs samen met prins Andrew de zorg van de Queens corgi’s op zich genomen. Over haar voormalige schoonvader is Sarah echter wat minder positief. In de podcast Life is a Beach van Alan Carr doet de Yorkse een boekje open over haar band prins Philip.

Toen er gevraagd werd of Philip een intelligente man was, antwoordt Sarah namelijk: “Ja, hij was heel intelligent. Als je naar hem toe ging, moest je op je allerbest zijn. En als je een domme opmerking maakte, werd je dat zeker verteld. Angstaanjagend. ‘Waarom vraag je me dat’, vroeg hij dan. En dan verlies je al je zelfvertrouwen”, aldus de Daily Mail. 

Bron: Daily Mail, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws