Waarom wonen Sarah en Andrew na 26 jaar scheiding nog steeds samen?

Sarah vertelt waarom zij en Andrew nog steeds niet zat van elkaar zijn.

Een royal vechtscheiding vol verwijten, ruzie en discussies: de pers zou ervan smullen. Helaas voor hen, want – eerlijk is eerlijk – vrediger kon de scheiding van Sarah Ferguson en prins Andrew niet verlopen. Sterker nog, 26 jaar na dato wonen de twee nog steeds samen. Waarom eigenlijk?

Einde van een sprookjeshuwelijk

In 1986 stapte de omstreden prins Andrew in het huwelijksbootje met Sarah Ferguson. En wie de trouwdag in Westminster Abbey nog kan herinneren, weet dat het een prachtige dag was. Maar wat eerst het begin van een sprookjeshuwelijk leek, eindigde al snel in een break-up. Zes jaar later kondigde het royal stel hun liefdesbreuk aan, maar een scheiding bleef eerst uit. Pas na vier jaar werd het officieel: Sarah en Andrew rondden toen tien jaar na de beëindiging van hun relatie de scheiding af.

Meest tevreden gescheiden stel

Hoewel een einde na zo’n kort huwelijk altijd erg verdrietig lijkt, denkt Sarah daar anders over. In een eerder interview met The Telegraph bekende ze: “We zeggen altijd dat we het meest tevreden gescheiden stel ter wereld zijn. We zijn van elkaar gescheiden, maar onze wegen niet.” Wellicht ook niet zo gek, want het ex-stel staat aan het hoofd van een mooie familie met twee dochters, twee kleinkinderen – of eigenlijk drie, de kleine in de buik van Eugenie meegerekend.

“We zijn co-ouders die elkaar steunen en geloven dat het gezin alles is”, zei Sarah over de situatie tussen haar en prins Andrew. “Ik ben trots op het werk dat we samen hebben verricht bij het opvoeden van onze kinderen en het in stand houden van een sterke familie-eenheid. Onze sleutelwoorden zijn communicatie, compromissen sluiten en mededogen.”

Woonsituatie

Overigens heeft Sarah niet altijd bij Andrew gewoond. In 2004 ging de prins met hun dochters in de Royal Logde wonen, en in 2008 is ook Sarah ingetrokken. Over haar ongebruikelijke woonsituatie zei ze eerder: “We wonen in hetzelfde huis, maar het is een groot huis, dus dat is oké. Maar ik denk dat het heel goed is dat we geloven in compromissen en communicatie en mededogen. En familie.” En zo is het maar net. Het gescheiden stel is een voorbeeld voor velen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws