William en Kate ‘hebben nog niet beslist’ of ook Louis kroning bijwoont

Zou het uitgesproken karakter van de piepjonge prins roet in het eten gooien?

Grote broer George is zelfs één van de pages, maar bronnen vanuit Kensington Palace melden nu dat het überhaupt nog niet zeker is of de kleine prins Louis wel bij de grote dag aanwezig zal zijn. En dat heeft mogelijk iets te maken met zijn…enthousiasme tijdens de Jubilee.

Kroning

Het is hét royal event van het jaar: de kroning van koning Charles én zijn koningin Camilla. Op de grote dag wil je natuurlijk dat alles van een leien dakje gaat, en daarom zijn de voorbereidingen al in volle gang. Met nog minder dan een maand te gaan tot het moment suprême krijgen we steeds meer details over de ceremonie te weten.

Maar één grote vraag blijft vooralsnog onbeantwoord: zo zijn veel royalty-fans razend benieuwd of ook de kleine prins Louis zijn opwachting zal maken!

Mysterie

Tabloidkrant The Daily Mail meldt dat William en Kate hier simpelweg nog geen knopen over hebben doorgehakt. “Hij is ten slotte pas vier jaar oud”, zou een insider hierover gezegd hebben. Een woordvoerder vanuit Kensington Palace beaamt dat er nog niets te zeggen valt over Louis’ eventuele aanwezigheid. “De prins en prinses van Wales zullen beslissen over prins Louis’ aanwezigheid als het moment dichterbij is”, aldus het paleis.

Een grote zorg zou bijvoorbeeld zijn dat de kleine Louis met z’n uitgesproken karakter wederom de show steelt. We hebben inmiddels gezien dat het piepjonge prinsje nu al een absolute parel blijkt voor de camera’s. Zoals hier, tijdens Trooping the Colour vorig jaar:

louis trooping the colour
Beeld: BrunoPress

En natuurlijk kunnen we de legendarische party-prins tijdens de Jubilee-vieringen niet vergeten….

Beeld: BrunoPress

Page

Of Louis de grote dag van zijn opa ook vanuit Westminster Abbey mag beleven, is dus nog niet duidelijk. We weten inmiddels wel zeker dat grote broer, prins George, op een bijzondere manier mee zal maken. Hij is namelijk een van de zogenaamde ‘pages of honour’ voor zijn grootvader. De kinderen zullen de lange sleep van de ceremoniële gewaden van de koning en koningin dragen en maken deel uit van de processie naar Buckingham. Fingers crossed dat de kleine Louis z’n oudere broer gewoon kan toejuichen vanuit de Abbey!

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws