Koningshuis bevestigt rol voor prins George bij kroning met gloednieuw portret Camilla en Charles

Er is een belangrijke rol voor prins George weggelegd!

Nog één maand tot de grote kroning van koning Charles. De voorbereidingen zijn al enkele maanden in volle gang en intussen wordt er steeds meer bekend over hoe de kroning eruit komt te zien. Onlangs werd duidelijk dat kleine Prins George, prinses Charlotte en prins Louis ook een rol zullen spelen op deze bijzondere dag. En dat is gisteren bevestigd op het Instagram-account van The Royal Family.

Nieuwe foto

Het Instagram-account van The Royal Family verraste gisteren iedereen mer een gloednieuw portret van koning Charles en koningin-gemalin Camilla. “Nu het aftellen voor de kroning doorgaat, is er een nieuwe foto vrijgegeven van de koning en de koningin”, luidt de caption. De foto is vorige maand genomen in de Blue Drawing Room in Buckingham Palace.

Pages of Honour

Naast het nieuwe portret deelt het paleis ook enkele plannen voor de kroning die al vast staan. Zo valt er te lezen dat de Pages of Honour zijn uitgekozen om de majesteiten bij te staan tijdens de kroningsdienst. Deze Pages zullen deel uitmaken van de processie door Westminster Abbey. Maar wie zijn die Pages of Honour dan precies? Ook dat is gisteren naar buiten gebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Rol voor George

En zoals al voorspeld zullen dat voor koning Charles zijn: oudste kleinzoon, prins George, samen met de kinderen van familievrienden, Lord Oliver Cholmondeley, Nicholas Barclay, en Ralph Tollemache. De eregasten van Camilla zullen zijn: kleinzoons Gus en Louis Lopes, Freddy Parker Bowles, en achter-neefje Arthur Elliot. De kinderen zullen de lange sleep van de ceremoniële gewaden van de koning en koningin dragen en maken deel uit van de processie naar Buckingham.

Het is nog niet duidelijk of prinses Charlotte en prins Louis ook een rol zullen krijgen bij de kroning. Maar met nog een maand op de kalender, zullen we dat ongetwijfeld binnenkort horen!

Nieuwe titel Camilla

Verder werd door de aankondiging en de officiële uitnodiging ook duidelijk dat Camilla een andere titel krijgt. ‘Gemalin’ is namelijk weggevallen. Vanaf heden heet Camilla ‘gewoon’ koningin Camilla. Net zo makkelijk!

Bron: Hello magazine | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws