George, Charlotte en Louis zullen rol spelen bij kroning opa Charles

Dat wordt oefenen!

We wachten vol spanning het memorabele moment in mei af wanneer Koning Charles officieel wordt gekroond. De gasten kunnen zich opmaken voor een meerdaags koninklijk evenement dat – hoe kan het ook anders – gepaard zal gaan met een hoop bombarie. De geruchtenmolen draait dan ook overuren over hoe deze dag er precies uit zal komen te zien. Onlangs werd duidelijk dat kleine Prins George, prinses Charlotte en prins Louis ook een rol zullen spelen op deze bijzondere dag.

Prins George, prinses Charlotte en prins Louis

Hoewel de kroningsstoet van koning Charles naar verluidt veel kleiner zal zijn dan de processie van Queen Elizabeth, kijken we vol verwachting uit naar dit moment. De drie kleinkinderen van koning Charles zullen zeer waarschijnlijk ook een rol spelen bij zijn kroning. Volgens repetitieplannen zal het koninklijke drietal zich bij hun ouders, prins William en Kate Middleton – en natuurlijk achter hun grootvader, koning Charles en koningin-gemalin Camilla – voegen in processie naar Buckingham.

De kleinste van het stel

Van prins George en prinses Charlotte, de oudsten van het stel, werd al lang en breed verwacht dat ze aanwezig zouden zijn. Over de presentie van prins Louis, die een paar jaar jonger dan zijn broer en zus is, werd echter nog gespeculeerd. Toch was prins Charles bij de kroning van Queen Elizabeth in 1953 zelf slechts vier jaar oud. Hij werd destijds gefotografeerd terwijl hij zich lichtelijk verveelde.

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Ha! Dat doet ons sterk denken aan een momentje van zijn kleinkoter prins Louis vorig jaar. Iets met de appel valt niet ver van de troon…

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Afijn, The Times meldt dat hoewel de aanwezigheid van de kinderen niet is bevestigd door Kensington Palace, documenten sterk aantonen dat van hen wordt verwacht dat ze, nadat ze de abdij hebben verlaten, zich bij hun ouders voegen in een koets achter de koning en de koningin.

De Sussexjes

Het is nog niet bekend of Prins Harry en Meghan Markle ook aanwezig zullen zijn bij de kroning. De verklaring hiervoor zou zijn dat er alleen werkende leden van het Britse Koningshuis welkom zijn. En nadat Harry in zijn boek Spare intieme details onthulde over zijn afbrokkelende relatie met zijn vader en broer en zijn reden om afstand te doen van het koningshuis, zou Charles het naar verluidt niet meer zien zitten om Harry nog uit te nodigen. Maar, de doorslaggevende reden waarom het stel niet aanwezig zal zijn bij de kroning, zou ook heel goed kunnen zijn omdat hun kroost, Lilibet en Archie, nog geen officiële uitnodiging hebben gehad. Mogelijk haken de Sussex’jes hierdoor af. Wordt vervolgd, dus!

Bron: Town and Country Magazine | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws