Zien: royals in het blauw tijdens eerste Pasen zonder Queen Elizabeth

De royals verschenen in afgestemde outfits bij de traditionele kerkdienst.

Het Paasweekend is alweer achter de rug. De voorjaarsfeestdag is hét moment om je bloemenjurken en pastelletjes uit de kast te trekken en dat hebben de royals ook dit jaar weer gedaan. Tijdens de traditionele kerkdienst in Windsor verscheen mening majesteit afgelopen weekend op hun paasbest.

Afgestemde outfits

Voor de royals staat Pasen meestal in het teken van een kerkdienst in Windsor en van eten met de familie. Dit jaar was dat voor het eerst zonder Queen Elizabeth. Toch was wijlen Queen Liz er nog een beetje bij, want de familie had wel degelijk aan haar gedacht. Sterker nog, hun afgestemde outfits waren wellicht een stiekeme knipoog naar Elizabeth.

Royalty liefhebbers keken al vanaf het begin van dit jaar uit naar Pasen, want dan verschijnt prinses Kate meestal in een vrolijk paaspakje. En ja hoor, we zijn dit jaar niet teleurgesteld door de prinses, want de Walesjes hadden hun beste outfits uit de kast getrokken. Het thema van dit jaar? Blauw.

Symbolische looks

Zondag vetrokken de royals naar St George’s Chapel voor de kerkdienst. Kate, William en de kids, George, Charlotte en Louis verschenen allemaal in het blauw, evenals koning Charles en koningin Camilla. Maar waarom in het blauw? De kleur blauw wordt al jaren geassocieerd met de koninklijke familie en staat tevens voor gezag, vertrouwen en geloof. Waarschijnlijk was het dan ook een symbolische keuze.

Charles en Camilla in matchende outfits afgelopen zondag. Beeld: BrunoPress

Echter, het zou ook een statement richting wijlen Elizabeth kunnen zijn. Zij verscheen namelijk vrijwel altijd in het openbaar in gekleurde outfits en droeg tijdens speciale gelegenheden vaak blauwtinten. De afgelopen jaren droeg Elizabeth meermaals blauw tijdens Pasen.

Queen Elizabeth tijdens pasen in 2019. Beeld: Brunopress

Kate koos dit jaar voor een jurk die ze al eens eerder droeg, namelijk tijdens de Commonwealth Service in maart 2022. Haar lokken droeg ze los, onder een matchend hoedje van Lock & Co. Normaal gesproken draagt Kate alleen een zachtroze lakje op heur nagels, maar dit keer koos ze voor een gewaagde bordeauxrode kleur.

Kate, William en de kids in het blauw afgelopen zondag. Beeld: BrunoPress

Prins Louis mocht er dit jaar ook voor het eerst bij zijn. Hij droeg een poederblauwe korte broek, een colbert en een bijpassende stropdas. Grote broer prins George droeg een matchende outfit met zijn vader prins William, namelijk een een marineblauw pak en een blauwe stropdas. Prinses Charlotte was gekleed in een Rachel Riley-bloemenjurk met een blauwe panty onder een marinejas.

Bron: Hello Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws