Nieuwe rol voor prinses Kate tijdens Pasen

De prinses moet – nu het paasweekend er iets anders uit ziet – misschien helpen.

Komend weekend is het weer paasweekend en dat betekent dat de royals traditiegetrouw bijeen komen voor een kerkdienst in Windsor, in St. George’s Chapel. Het ziet er dit jaar echter een stukje anders uit nu wijlen koningin Elizabeth er niet meer bij is. Zo is er een andere rol voor prinses Kate weggelegd.

Traditie

Nu koning Charles het voor het zeggen heeft, zal de traditionele Paaslunch er dit weekend iets anders uit zien. Aanstaande vrijdag zal (bijna) de hele koninklijke familie bijeenkomen. Het weekend begint meestal met een vis-diner op Goede Vrijdag. Op zondag gaan de royals traditiegetrouw naar St. George’s Chapel voor de kerkdienst.

Kate en William vorig jaar op weg naar de kerkdienst.

Andere regel

Royalty-expert Ingrid Seward zegt dat dit de laatste keer is dat de royals bijeenkomen voor de grote kroningsceremonie van Charles in mei. En hoewel het Paasweekend er al jaren hetzelfde uitziet, is er één regel anders dit jaar. Charles heeft namelijk een ding aangepast, waardoor Kate een andere taak krijgt. “Ze zullen allemaal samen eten, maar niet de jonge kinderen, die eten in de kinderkamer”, legt Ingrid uit. “De koningin zei altijd dat ze niet aan tafel mochten eten tot ze een mes en vork goed konden vasthouden, maar Charles heeft die regel misschien wat versoepeld.”

Volgens de expert is het aan Kate dit jaar om te helpen bij het organiseren van een aantal activiteiten voor de kinderen.  “Kate is een geweldige organisator en zal vrijwel zeker een paaseierenjacht organiseren – ze kunnen ook naar de koninklijke mews gaan en de paarden daar bekijken en er is een overdekt zwembad om te zwemmen en pony’s waar ze op kunnen rijden.” Aha!

Royal etiquette

Goed, Kate en koninklijke regels gaan niet altijd samen, want in 2018 brak de prinses nog met de etiquette. Bij de jaarlijkse kerkdienst op zondag is het traditie dat de royals één voor een arriveren, waarbij het oudste lid van de familie het laatste aankomt. In het Britse koningshuis was dat tot vorig jaar natuurlijk de koningin. De familie staat meestal buiten bij de kapel om Hare Majesteit te verwelkomen, voordat ze haar voorbeeld volgen en ook naar binnen gaan. In 2018 verliep deze traditie niet geheel volgens plan. Kate en William kwamen later aan dan Queen Elizabeth, waardoor ze niet op tijd waren om haar op te wachten. Oeps!

Bron: Express.co | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..