Mike Tindall grapt over Pasen met de royals: ‘Blijft vreemd’

De schoonzoon van prinses Anne laat weten of hij ook op zijn wenken bediend wordt in Windsor Castle.

Hoewel het alweer bijna elf jaar geleden is dat rugbyspeler Mike Tindall in het huwelijksbootje stapte met Zara Phillips, de dochter van prinses Anne, blijft hij het onwerkelijk vinden om de feestdagen in Windsor te vieren met de Queen & co.

In zijn podcast licht Mike een tipje van de sluier op over hoe hij het afgelopen paasweekend doorbracht bij zijn royal schoonfamilie.

The good, the bad and the…. royals?

In de podcast The good, the bad and the rugby vertelt Mike Tindall regelmatig honderduit over, je raadt het al, rugby. Maar zo nu en dan laat de voormalig professioneel rugbyspeler ook iets los over zijn royal in-laws. Vooral omdat zijn co-host, Alex, net zo nieuwsgierig is naar hoe ’t er achter de koninklijke schermen aan toegaat als wij.

Wakker worden in Windsor

Zo vroeg deze collega in de laatste podcastaflevering naar het paasbezoek dat Mike vorige week aan Windsor Castle, de residentie van de Queen, bracht. “Tijdens zulke weekenden stap je dan weleens uit je hemelbed en rinkel je met een belletje voor een kop thee ’s ochtends. Vraag je je dan af ‘Hoe ben ik hier in godsnaam beland?'”, vraagt Alex. Waarop Mike grappend antwoordt: “Ja, natuurlijk, elke keer als ik er ben… Welnee, ik rinkel nooit een bel, uiteraard, maar het blijft vreemd.”

Koninklijk Pasen

Maar Pasen vieren met de royals is niet alléén maar tea en chocolade-eitjes met de Queen. Traditioneel staat er ook een dubbele kerkdienst op het programma. Die woonde Mike ook bij, samen met aangetrouwde royal familieleden als prins William, hertogin Kate en prinses Eugenie. “Een lovely paasdienst”, aldus Mike. “Het voelt net alsof je weer op school zit, twee keer naar de kerk moeten. Kerk om 9 uur en kerk om 11 uur.”

Mike Tindall met zijn oudste dochter Mia en zijn vrouw Zara onderweg naar de kerkdienst. Daarachter Arthur en Daniel Chatto, de kleinzoon en schoonzoon van wijlen prinses Margaret. Beeld: BrunoPress

“Je gaat naar binnen, kijkt naar de liturgie en denkt ‘Oh, dat zou niet zo lang moeten duren.’ En dan kom je erachter dat het koor vier liederen zingt, wat eruitziet alsof het twee minuten moet duren… Dat duurt veertien minuten!”, vervolgt Mike. “Want ze gaan van het eerste couplet naar het refrein, terug naar het eerste couplet, terug naar het derde couplet, terug naar het refrein…”

Ach, als je daarna voor de paasbrunch mag aanschuiven in het paleis is dat het allemaal waard, toch?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws