Aha! Hierom is er boter aanwezig bij de kroning van koning Charles

Er is een belangrijke reden voor.

Van klokkenluiders tot aan goeie catering: aan álles moet gedacht worden tijdens de grote kroning van koning Charles over een maand. De voorbereidingen zijn in volle gang en er worden nu zelfs al enige voorzorgsmaatregelen genomen voor dingen die bijvoorbeeld mis kunnen gaan.

Dikke vingers

Maar wat kan er dan allemaal mis gaan tijdens zo’n kroning? Nou, een hoop kunnen we je vertellen. Een van de belangrijkste ceremoniemomenten tijdens de kroning is het moment waarop de zogeheten coronation ring om de vinger van Charles wordt geschoven. Niet zo moeilijk zou je denken, maar Charles maakt zich wel degelijk zorgen om deze handeling. Hij zou namelijk bang zijn dat de ring niet past op het moment van de waarheid.

Om dat te voorkomen zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen en zal er – jawel – boter aanwezig zijn bij de kroning. Boter zou ervoor moeten zorgen dat de ring soepeler om de vinger kan glijden, mocht het niet helemaal passen. Charles heeft namelijk regelmatig last van opgezwollen vingers, omdat hij naar verluidt veel vocht zou vasthouden. Sterker nog, er is een hele Instagram-pagina gewijd aan de opgezwollen vingers van de koning.

Invetten

“Zijn vingers kunnen flink opzwellen, vooral als hij veel reist. Hij probeert het daarom nu al zo rustig mogelijk aan te doen”, vertelt een bron aan de Daily Mail. Aartsbisschop Welby, die de ring om Charles’ vinger zou schuiven, heeft daarom wat boter bij zich om Charles eventueel te kunnen – ehh – invetten.

Goed, fingers crossed (pun intended) dat de boter niet nodig zal zijn op 6 mei!

Bron: Libelle, Daily Mail | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..