Eerste niet-Europese royals voor kroning Charles bevestigd

De gastenlijst wordt steeds verder aangevuld!

Al wekenlang wordt er gespeculeerd wie er wel en niet aanwezig zullen zijn bij de kroning van koning Charles op 6 mei aanstaande. Zo is het nog altijd een raadsel of Harry en Meghan komen, maar weten we inmiddels al wel welke niet-Europese royals zullen overvliegen!

Japanse royals

Bij de kroning van Charles zullen namelijk niet alleen maar Europese royals aanwezig zijn, maar kunnen we ook een paar royals van andere continenten verwachten. De Japanse Kroonprins Fumihito en kroonprinses Kiko zullen namelijk naar Londen vliegen voor het meerdaagse evenement, aldus de Japanse regering.

Traditioneel gezien wonen buitenlandse vorsten geen kroningen bij, maar worden in plaats daarvan erfgenamen gestuurd om het evenement bij te wonen. Vandaar dat Fumihito en zijn vrouw naar Europa mogen. Het is dan ook waarschijnlijk dat niet koning Willem-Alexander de overzeese reis maakt om de kroning te zien, maar kroonprinses Amalia.

Kroonprins Fumihito en kroonprinses Kiko. Beeld: BrunoPress

Andere royals

Vorige week werd ook bekend dat prins Albert van Monaco van plan is om de kroning bij te wonen samen met prinses Charlene. In eerste instantie zouden tweeling Jacques en Gabriella hun ouders vergezellen, maar nu blijkt toch dat ze niet meegaan. “In de briefings die onze ambassadeur met andere ambassadeurs heeft gehad, hebben we geleerd dat we het aantal ambtenaren in de verschillende delegaties moeten beperken,” vertelde Albert aan People. Aha!

Wie we in ieder geval kunnen verwachten op 6 mei, zijn de Wales’jes. Sterker nog, prinsje George is zelfs een van de Pages of Honour. Hij zal samen met zeven andere kinderen de lange sleep van de ceremoniële gewaden van de koning en koningin dragen en maakt deel uit van de processie naar Buckingham.

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws