Amalia krijgt steun van Linda de Mol: ‘Laten we haar een hart onder de riem steken’

In plaats van een onbezorgde studententijd mee te maken, leeft de prinses onder zware dreiging achter slot en grendel.

Onze Amalia heeft het niet makkelijk. In plaats van een onbezorgde studententijd mee te maken, leeft de prinses onder zware dreiging achter slot en grendel. Daarom roept Linda de Mol op: laten we lief zijn voor onze kroonprinses!

‘Leve de kroonprinses’

In de nieuwste editie van Linda. gaat de presentatrice en hoofdredactrice, Linda de Mol, uitgebreid in op de situatie rond de Prinses van Oranje. Naar eigen zeggen is deze uitgave bedoeld als een ‘hart onder de riem’ voor de troonopvolgster.

“Ik weet nog dat ik het nieuws las over de bedreigingen”, blikt Linda terug. “Nu is dus een situatie ontstaan waardoor een meisje niet meer in staat is te genieten van wat de allerleukste tijd van haar leven moet zijn. Dat ze niet zichzelf kan ontdekken voordat ze begint aan een loopbaan waar ze nooit zelf voor gekozen heeft. Dat greep me heel erg aan.”

Sociale media

En naast die continue dreiging en zware beveiliging, heeft Amalia natuurlijk óók nog te maken met een hele hoop nare reacties op al-les wat zij doet via het internet. Vader Willem-Alexander vertelde in zijn podcast, Door de ogen van de Koning, al eens dat hij vindt dat hij het vroeger makkelijker had in die zin.

“Zij zijn absoluut niet blind en doof. Zij zien ook alles wat er langskomt. Dat raakt hen ook”, vertelde hij toen. “En zeker als je een opgroeiend kind bent, is dat heel vervelend.” Linda laat weten dat zij alleen maar haar ‘pet kan afnemen’ voor hoe de kroonprinses dit weet te doorstaan.

#LoveAmalia

Ten slotte roept zij op om deze Koningsdag luid en duidelijk te laten horen dat we de kroonprinses ten volste steunen. “Hoe tof zou het zijn als we de hashtag #LoveAmalia trending kunnen maken op Koningsdag? Het zou zo mooi zijn als er een oprecht teken van medeleven ontstaat. Dat we door #LoveAmalia met z’n allen zeggen dat we haar prachtig vinden en dat we haar sterkte wensen.”

Bron: Linda. | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws