Monegaskische prinses Caroline erft de meubels van Karl Lagerfeld

De twee waren ruim 45 jaar bevriend.

De Monegasken staan er om bekend dat ze vaak van top tot teen in designer-outfits verschijnen en trekken maar al te graag de meest glamorous outfits uit de kast. En deze passie (en een royale portemonnee) voor mooie spullen heeft prinses Caroline zelfs een 45 jaar durende vriendschap én een plekje in het testament van ontwerper Karl Lagerfeld opgeleverd. Très bien!

Testament

Karl Lagerfeld was een van de invloedrijkste couturiers en werkte als creative director voor verschillende grote merken als Fendi, Chloé, Chanel en natuurlijk zijn eigen label. In februari 2019 overleed hij aan de gevolgen van kanker en sinds zijn dood is er veel te doen omtrent zijn testament. Zo kwam het testament in opspraak toen naar buiten kwam dat de kat van de overleden ontwerper maar liefst 200 miljoen euro geërfd. Maar ook de Monegaskische prinses Caroline duikt nu op in het testament van Karl. Prinses Caroline is namelijk ruim 45 jaar bevriend geweest met overleden ontwerper Karl Lagerfeld.

Zelfs zo goed bevriend, dat ze de meubels erft uit Lagerfelds appartement in Parijs samen met drie andere vrienden van de ontwerper. Naar verluidt heeft Caroline de eerste keuze uit de indrukwekkende meubelcollectie van de ontwerper. Pas mal!

Goede vrienden

In een interview met het Franse tijdschrift Point de Vue blikte Caroline terug op hun vriendschap kort na het overlijden van Karl. Ze was zestien jaar toen ze Karl voor het eerst ontmoette: “Karl en ik zijn dus al ruim 45 jaar bevriend. Mijn eerste ontmoeting met Karl was voor een fotoshoot voor de Amerikaanse Vogue. Ik droeg kleding van Chloé die Karl tekende. Het was echt een vrolijke sfeer, ik was erg verlegen op die leeftijd.”

Karl Lagerfeld en prinses Caroline in 2000 (Beeld: NL Beeld / BrunoPress)

Ook vertelde ze dat de ontwerper als een familielid voor haar was. “We voelden allemaal de verdwijning van Karl als een rouwende familie. Bij de dood van mijn vader steunde hij me, en toen Karl overleed, voelde het alsof ik weer een naast familielid verloor. Mijn kinderen hebben dit ook heel pijnlijk gevoeld. Ze kenden Karl al vanaf hun geboorte. Hij was de dag voor de dag dat ik beviel van Andrea thuis, dat hij een foto nam van mij op de trap. Hij was erbij toen mijn kinderen geboren werden. Ik was zijn grootste fan en hij de mijne.”

Rose Ball 2015 Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Na de dood van haar moeder prinses Grace, nam prinses Caroline de organisatie van het grootse Monegaskische event: het jaarlijkse Rose Ball. Karl Lagerfeld was erg betrokken bij dit evenement en ontwierp vaak de prachtige designer-jurken van de royals.

Bron: Royal Center, Daily Mail | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws