Prinses Beatrix neemt de gerestaureerde Groene Draeck mee uit varen

Beatrix staat zelf aan het roer!

Hijs de zeilen, want prinses Beatrix is weer op het water gespot. Na restauratie is haar zeiljacht De Groene Draeck weer klaar voor de wilde wateren. Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer mogelijk, en voer de prinses het IJsselmeer over: van Stavoren naar Enkhuizen. 

De Groene Draeck

Het koninklijke jacht was sinds 2021 uit de vaart genomen vanwege een grootschalige renovatie. Dit kostte alleen meer dan verwacht, en maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de kosten daarvan zijn overschreven. Voor het vastgestelde vijfjarenbudget, die door het ministerie van Defensie was berekend, voor de periode 2021 tot en met 2025, bedroeg in totaal 435.000 euro. Destijds werd bekendgemaakt dat Beatrix als eigenaar de meerkosten zou betalen.

Op social media van het Koninklijk Huis werden er dit weekend al foto’s gedeeld van een blije prinses op haar boot. “Een belangrijk detail van het zeiljacht is het unieke houtsnijwerk, waar specialistische kennis voor nodig is vanwege de verscheidenheid in houtsoorten”, valt er te lezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Verjaardagscadeau

Het zeiljacht werd in 1956 door de Nederlandse bevolking aan Prinses Beatrix cadeau gegeven ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag. De Staat schonk haar het onderhoud.

Bron: Blauwbloed.eo, @Koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws