Zomerse trend: zó draag je een bruine lippenstift

Van subtiel tot stralend!

Hoewel de zeroes op dit moment zowel straten als catwalks aan het veroveren is, zijn er ook nog enkele 90’s trends die we graag zien. Zoals bijvoorbeeld een subtiele bruine lippenstift – van subtiele nude-tint tot sprankelende gloss-lippen: wij laten je zien hoe je die kunt dragen.

1. Overlijn je lippen subtiel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)

Wanneer je aan bruine lippenstift uit de jaren negentig denkt, denk je waarschijnlijk aan heel donkere lipliner. In 2021 gaan we echter voor een iets subtielere look als het op bruine lippenstift aankomt. Kies een lipliner in dezelfde teint als je lippenstift en overlijn je lippen een klein beetje. Zo lijken je lippen niet alleen groter, maar het voorkomt ook dat je lippenstift in de lijntjes rondom je mond trekt.

2. Ga voor shimmer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario)

Ben je bang dat je lippen er door bruintinten wat flets uitzien? Ga dan voor een mooie shimmer over je lippen. Dit kun je makkelijk doen door een subtiele lipgloss over je lippenstift aan te brengen, zoals Mario Dedivanovic, visagist van Kim Kardashian, laat zien.

3. Draag het met een opvallende ooglook

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

Tegenwoordig is Gigi Hadid toch wel de koningin van de bruintinten. Het topmodel wordt geregeld gespot met een bruine liplook en dat staat haar prachtig. Onlangs droeg ze een statement eye look, die perfect past bij haar neutrale lippartij.

4. Shine, shine, shine

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Is een subtiele shimmer niet voldoende voor jou? Kies dan voor een lipgloss die je lippen echt laat stralen . Wees zeker niet zuinig met de lipgloss, want more is more in dit geval.

5. Dezelfde tinten

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Voor een echte nineties look houd je je make-up neutraal en in één teint. Kies een oogschaduw in dezelfde kleur als je lippenstift en ga ook zeker niet al te enthousiast met bronzer en highlighter in de weer. Zo kom je overdag prachtig voor de dag, maar kun je ook prima een avondje uit.

6. Houd het simpel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

Denk je aan bruine lippenstift, dan denk je aan diva Jennifer Lopez, toch? Op Instagram laat zij zien dat je niet veel meer dan een likje mascara en een shimmery oogschaduw nodig hebt om je look compleet te maken.

Bron: Marie Claire, PureWow | Beeld: NL Beeld/BrunoPress

Laatste nieuws