Oeh: dít zijn de eerste beelden van Mia en Dion vanuit Liverpool

Zouden we dan tóch een kans maken bij het Songfestival?

Twee keer ging het mis voor onze Mia en Dion. Maar vorige week maakten ze als gasten bij Khalid & Sophie indruk met een aangepaste versie van hun Songfestival-nummer Burning Daylight. En nu? Tijd om bij de repetities in Liverpool de puntjes op de i te zetten!

Eerste beelden

Nu de maand mei is begonnen, kunnen we definitief beginnen met aftellen naar het Eurovisie Songfestival. Het mega-muziekspektakel begint op 9 mei met de eerste halve finale, en ziet op 13 mei een nieuwe winnaar gekroond worden tijdens de grote finale.

Met zo’n gigantisch evenement moet natuurlijk ruim op tijd begonnen worden met repetities. Want bewegen al die decorstukken wel naar wens (zoals vorig jaar dus niét het geval bleek), werken de outfits wel goed met de setting, waar moeten de camera’s staan om elke snik perfect in beeld te brengen? Met dank aan de European Broadcasting Union (EBU) hebben we nu óók direct de eerste beelden van deze repetities. En we moeten zeggen: we zijn onder de indruk!

Knuffels

Op de eerste kiekjes zien we dat het team van Mia en Dion heeft gekozen voor een dromerige atmosfeer, met volop rookmachines, sfeerverlichting en een intiem duetmomentje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

“Een dromerig, hypnotiserend, en betoverend optreden van Mia & Dion”, schrijft de EBU bij de eerste set foto’s. Ook de reacties op de eerste beelden zijn overwegend positief, en de vergelijkingen met S10’s performance van vorig jaar zijn niet van de lucht. “Ze weten echt wat voor staging werkt voor hun nummer”, schrijft één fan. Een ander deelt: “Ze hebben zoveel meer zelfvertrouwen, plus ze zien er geweldig uit!”

En de vocals?

Op TikTok zijn daarnaast de eerste beelden mét geluid gedeeld van de performance. We wisten al dat het team rond het duo veel werk had gestoken in het bewerken van het nummer nadat Mia Nicolai en Dion Cooper bij beide preparties in Madrid en Amsterdam onderuit waren gegaan.

@eurovision

Haunting, mesmerising, and enchanting stuff from Mia & Dion 🥺🧡 #Eurovision2023 #Eurovision @Mia Nicolai @Dion Cooper

♬ original sound – Eurovision

Verwachtingen

Na de twee valse performances van afgelopen maand, ging AVROTROS diep door het stof. “We kunnen er niet omheen dat het niet een goed optreden was”, vertelde een woordvoerder na afloop van het teleurstellende optreden in Amsterdam. “We werken er hard aan met een heel team. De komende weken gaan we daarmee door.”

Beau Monde zit in elk geval van harte te duimen voor Mia en Dion. Op naar die puntjes op de i!

Bron: Instagram @Eurovision, Reddit r/Eurovision | Beeld: EBU – Sarah Louise Bennett

Laatste nieuws