Duncan Laurence laat van zich horen in Songfestival-storm: ‘Komt goed’

'We hebben de beste mensen verzameld', verzekert de zanger.

De optredens waren vals, de chemie ontbrak, de begeleiding liet te wensen over, en media maakten Mia Nicolai en Dion Cooper de afgelopen weken met de grond gelijk. Mentor Duncan Laurence laat na een periode van radiostilte nu van zich horen via Instagram.

Teleurstelling

Een optreden bij het Eurovisie Songfestival: voor een beginnend artiest ongetwijfeld een absolute highlight van je carrière. Althans, dat zou het móeten zijn. Voor Nederlandse songfestival-act Mia Nicolai en Dion Cooper loopt het echter uit op een behoorlijke deceptie. Het duo weet bij hun live optredens tot nu toe absoluut niet te overtuigen, en – zoals het ons betaamt als klaag-graag volkje – heeft heel Nederland daar een mening over. Ook Beau Monde was niet overtuigd bij het Eurovision in Concertevenement afgelopen weekend.

Duncan in de verdediging

Coach, mentor, producer, en Eurovisie-wunderkind Duncan Laurence hield zich daarbij de afgelopen periode opvallend afzijdig van alle drama rond zijn pupillen. Tot gisteravond.

“We zijn vandaag aan het repeteren met Mia en Dion, het gaat supergoed”, begint Duncan zijn video. “In de afgelopen weken zijn er een aantal dingen voorgevallen, en daar zijn we heel erg van op de hoogte. We gaan ons uiterste best doen om alles op alles te zetten om dit allemaal in goede banen te leiden zodat Mia en Dion zo relaxt mogelijk op het podium daar staan en echt gaan shinen”, aldus de zanger.

Hij sluit af: “We hebben de beste mensen verzameld en het blijft gewoon een intens traject waar ze in zitten. Ik weet als geen ander hoe zwaar het kan zijn. Maar ik heb zoveel vertrouwen in Dion en Mia – het gaat helemaal goedkomen dadelijk in Liverpool, en we hebben er ontzettend veel zin in.”

Halve finale

Op 9 mei moeten Mia en Dion aantreden in de halve finale, waar zij het op zullen nemen tegen een set bikkelharde concurrenten. Of het Nederlandse duo de finale weet te halen, moet dan ook nog maar blijken.

Hoe dan ook is er trouwens een Nederlands randje aan de grote finale op zaterdag 13 mei: Duncan Laurence zélf treedt namelijk op als één van de gastartiesten, naast bekende Eurovisie-gezichten als Verka Serduchka, Go_A, Cornelia Jakobs, Netta, en natuurlijk Kalush Orchestra, de winnaars van vorig jaar.

Bron: Instagram @duncanlaurence | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws