De fashion favorites van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme

'Vroeger associeerde ik parels met een bepaald beeld dat niet bij mij paste.'

Als je goed op spitzen kunt lopen, zijn hoge hakken een eitje.” Een gesprek met de Nederlandse prinses over erfstukken, stiletto’s, onderschatte tassen én haar eigen juwelenlabel, De Parme Design.

Favo juwelen

“Het liefst draag ik mijn eigen ontwerpen, vandaag zijn dat oorbellen en een ring, versierd met toermalijn en spinel – blauwe half-edelstenen – die passen leuk bij mijn jeans. Ook favoriet zijn de juwelen van mijn overgroot- moeder Anna Paulowna: twee oorbellen, een ring en een armband. Er is een bijpassende diadeem met robijnen en diamanten; Máxima heeft deze wel eens op. De oorbellen, ring en armband waren van mijn moeder, nu draag ik ze. Het is bijzonder om stukken te hebben die al generaties lang overgaan van vrouw op vrouw.”

Inspiratiebron

“Mijn juwelen gaan een leven lang mee, het zijn geen fashion-sieraden die over een jaar geen waarde meer hebben. Als ontwerper probeer ik de eenvoud, elegantie en essentie van de natuur te vangen in mijn creaties. Én een tijdloos design te creëren. Ik ben een echt natuurmens. Het liefst ben ik 24 uur per dag, zeven dagen per week buiten. Helaas kan dat in Nederland niet zonder af en toe nat te regenen.”

Mooiste koninklijke juweel

“De diadeem met Stuart-diamant die Máxima enkele jaren geleden droeg tijdens een staatsbanket op Buckingham Palace. De diamant was heel lang niet getoond. De diadeem is statig, prachtig en mooi vormgegeven. Zulke juwelen worden niet meer gemaakt.”

Liever niet

“Witte parels waardeer ik op afstand. Hoe mooi ze ook zijn, ik voel me er zelf niet lekker bij. Dat komt door vroeger. Toen associeerde ik parels met een bepaald beeld dat niet bij mij paste.”

Kledingsmaak

“Klassiek-modern. Denk aan een wollen trui op een stoere leren broek. Ik hou van heel zacht en heel stoer tegelijk. Favoriete merken zijn Sézane en Natan. Maar ook Zweedse en Noorse modehuizen, zoals By Malene Birger. En Jan Taminiau. Eigenlijk draag ik van alles.”

Dit is slechts een deel van alle fashion favorites van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Verder lezen? De nieuwste Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Patrick van Katwijk 

Laatste nieuws