Charles maakt liefdevol gebaar naar Kate voorafgaand aan de kroning

Het is inmiddels bekend dat de twee een innige band hebben.

De kroning van koning Charles is natuurlijk het gesprek van de dag, inclusief speculaties over de grote gastenlijst. Onlangs werd bekend dat ook Kate’s familie een uitnodiging zou hebben ontvangen voor het historische moment. De familie van zijn favoriete schoondochter is hartstikke welkom.

Present

Van koning Charles is bekend dat hij een hechte band heeft met Kate. Hij beschreef haar ooit als een ‘schat van een schoondochter’, en de wederzijdse liefde is duidelijk. Met dat in gedachten lijkt het erop dat de koning een liefdevolle beslissing heeft genomen met betrekking tot zijn kroning. Volgens Richard Eden van de Daily Mail heeft Charles Kate’s familie uitgenodigd: haar ouders Michael en Carole Middleton, en haar jongere zus en broer, Pippa en James. “Ze zijn de familie van onze toekomstige koningin, dus het is goed dat ze daar zijn”, vertelde een van hun vrienden hem.

Groot contrast

Het contrast met zijn andere schoondochter is groot, want zij zal het gedenkwaardige fuifje niet bijwonen. Buckingham Palace liet weten dat prins Harry in zijn eentje aanwezig zal zijn. “Buckingham Palace bevestigt met genoegen dat de hertog van Sussex op 6 mei de kroningsdienst in Westminster Abbey zal bijwonen. De hertogin van Sussex blijft in Californië met prins Archie en prinses Lilibet”, klinkt de verklaring. Dat Meghan en haar schoonfamilie niet door één deur zouden kunnen, is inmiddels een graag herhaald idee in de Britse pers. Enne, dat de Duchess niet afreist naar het Verenigd Koninkrijk zou die geruchten alleen maar bevestigen.

Andere gasten

Ongeveer 2.300 gasten zullen aanwezig zijn bij de historische twee uur durende ceremonie in Westminster Abbey in Londen. Zo zullen bekende koppen als koning Willem-Alexander, koningin Maxima, de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, de Japanse kroonprins Akishino en zijn vrouw prinses Kiko, de Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit en de Zweedse koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria ook op het moment suprême zijn als king Charles eindelijk gekroond wordt.

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: BrunoPress/ NL Beeld

 

Laatste nieuws