Prins Harry gaat toch naar kroning, maar zonder Meghan

De prins zal er toch bij zijn.

Na wekenlange speculatie is gisteren eindelijk het verlossende antwoord gekomen: prins Harry reist toch af naar het Verenigd Koninkrijk voor de kroning van zijn vader, maar laat Meghan thuis. 

Commotie

Na de veelbesproken uitzetting uit Frogmore Cottage was het volgens experts nog maar de vraag of Harry en Meghan een uitnodiging kregen voor de kroning van koning Charles in mei. Nadat Harry in zijn boek Spare intieme details onthulde over zijn afbrokkelende relatie met zijn vader en broer en zijn reden om afstand te doen van het koningshuis, zou Charles het niet meer zien zitten om Harry nog uit te nodigen voor de kroning. Echter, er is tóch een uitnodiging richting de Verenigde Staten gegaan, maar zelfs na de uiterste RSVP-datum bleef een antwoord uit, meldden verschillende bronnen.

Tot nu, want Buckingham Palace heeft laten weten dat prins Harry toch aanwezig zal zijn. “Buckingham Palace bevestigt met genoegen dat de hertog van Sussex op 6 mei de kroningsdienst in Westminster Abbey zal bijwonen,” aldus de verklaring. Meghan en de kids gaan niet mee. “De hertogin van Sussex blijft in Californië met prins Archie en prinses Lilibet.”

Processie

Harry zal de ceremonie dus bijwonen, maar bij de processie na de kroning is hij niet welkom. Tijdens dit belangrijke deel van de ceremonie wandelen belangrijke leden van het koningshuis samen in een stoet. Voor Harry en Meghan zou hiervoor geen plek zijn. De verklaring hiervoor is dat er alleen ‘werkende leden’ van het Britse Koningshuis mogen meewandelen. William en Kate lopen bijvoorbeeld wél mee, evenals hun kroost George, Charlotte en Louis.

De lijst met andere aanwezig royals wordt iedere dag aangevuld. Begin deze week werd bekend dat Zweedse kroonprinses Victoria én haar vader, koning Carl Gustaf, hun opwachting zullen maken bij de grote dag. Ook vanuit Spanje zullen zowel koningin Letizia als regerend koning Felipe bij de kroning aanwezig zijn.

Bron: US Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws