Tiara time voor Letizia in prachtige designer-look bij staatsbanket

Matchende outfits voor de koningin en de first lady!

We weten heus wel dat al die royals zich bezighouden met belangrijke zaken. En dat een staatsbanket draait om meer dan glitter en glamour alleen. Maar dat gezegd hebbende, willen we vandaag vooral even stilstaan bij die prachtige lady in red-outfit die Spaanse koningin Letizia tevoorschijn toverde gisteravond.

Staatsbezoek

Op dit moment zijn de Colombiaanse president Gustavo Petro en zijn vrouw Verónica Alcocer te gast in Spanje, en bij een staatsbezoek hoort natuurlijk een glamoureus staatsbanket. Zoals we gewend zijn van la reina, stelde Leti niet teleur met haar fabuleuze outfit.

letizia
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Zo verscheen de Spaanse koningin in een felrode japon van Venezolaanse designer Carolina Herrera – één van Leti’s favoriete modehuizen. De felrode peplum-jurk met z’n korte flare-mouwtjes zit de koningin als gegoten. Op haar hoofd prijkt een fleurige tiara uit de collectie van haar schoonmoeder, koningin Sofía. Leti heeft duidelijk de lente in op haar bol!

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Twins

Overigens kunnen we ook niet om de prachtige blauwe look van de Colombiaanse first lady heen. Zij draagt een prachtig blauw kleedje (met cape, Máxima zou trots op haar zijn!) met een lage v-hals. Samen complementeren de jurken van de beide dames elkaar prachtig, en wij vragen ons dan ook stiekem af of zij hun outfits vooraf afgestemd hebben. Eerder op dag kwamen de beide ladies namelijk ook al matchend voor de dag in een stel smetteloos witte japonnetjes en beige pumps voor een gezamenlijke lunch:

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Vriendschap

De stijlvolle outfits waren de puntjes op de i van een prachtige avond. Zo sprak koning Felipe tijdens het evenement: “We vieren jullie bezoek, en bovenal vieren we de historische broederschap tussen onze naties en de vruchten die we van deze relatie kunnen plukken.”

“Dit is een band van broederschap, van wederzijds respect, en van enorm strategisch belang”, zo stelde de Spaanse koning in zijn speech. Wij voegen graag nog een ‘feilloos stijlgevoel’ toe aan dit lijstje pluspunten. Op naar het volgende banket!

Bron: The Daily Mail, UFO NO More, Royal Fashion Police | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws