Lente in leder: zo dragen de royals een stoere leather-look

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, maar Nederland zou Nederland niet zijn zonder een frisse wind en een stevige bui op z’n tijd. Het ideale accessoire om stylish én goed voorbereid het huis te verlaten dit voorjaar? Da’s een fijn leren item. Wij hebben wat inspiratie van de royal ladies voor je op een rijtje gezet.

Leren jack

Modetrends komen en gaan, maar hoe het ook zij: een goed leren jack is altijd en vogue. Van een y2k-trenchcoat tot een immer betrouwbaar bikerjack: met zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen, is het geen wonder dat ook de royals kiezen voor leren jasjes.

Zo combineerde Kate haar leren bikerjasje met een lichte top, donkere jeans en een stel stevige sleehakken, toen ze in 2009 haar toekomstige manlief langs de lijn aan kwam moedigen bij een polowedstrijd.

Beeld: NL Beeld

Maar ook op een warmere dag kan zo’n leren jack hartstikke prima: Kate draagt hier gewoon een mouwloos exemplaar bij haar bezoek aan Bhutan.

Beeld: NL Beeld

Ook bij de jongere generatie royals zijn leren jassen een must. Zo draagt Infanta Sofia hier een stoere leren jas met epauletten op de schouders van het merk IKKS.

Beeld: NL Beeld

Prinses Alexandra van Hannover laat bovendien goed zien hoe tijdloos een goed leren jack nu eigenlijk is. Zij draagt hier namelijk een leren jas van Chanel, die regelrecht uit haar moeders kledingkast komt. Vintage en eco-vriendelijk: hélemaal on trend.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Top tot teen

Nu zijn leren jasjes natuurlijk een must voor elke garderobe. Maar voor een extra edgy randje aan je outfit, kun je ook kiezen voor een leren jurk à la Máxima of Fergie.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Máxima heeft bijvoorbeeld dit leren exemplaar van Natan in heur koninklijke kledingkast hangen. Deze droeg zij bijvoorbeeld al eens naar de uitreiking van de Edison Awards in 2010 – en deed daarmee heel wat stof opwaaien. Want zo’n Majesteit in een leren japonnetje, dat was not done, vonden critici. Wij zijn echter groot fan, en konden het dan ook prima waarderen dat HM deze Natan-outfit in 2012 gewoon nog eens tevoorschijn toverde.

Beeld: NL Beeld

Ook Sarah Ferguson is natuurlijk niet vies van een kek outfitje hier of daar. Van haar eindeloze collectie statement-legerjacks, tot haar kittige schoeisel…en dus deze leren jurk, die ze eerder dit jaar droeg voor een interview. Never a dull moment met Fergie, zo blijkt maar weer.

Kleur bekennen

En natúúrlijk kunnen we geen artikel wijden aan royals met hun stoere leren looks, zonder Letizia te noemen. De modebewuste Spaanse reina draagt namelijk regelmatig leer, en bewijst dat zo’n edgy randje aan je outfit ook lekker vrolijk en fleurig kan zijn.

Beeld: NL Beeld

Zo droeg Letizia een paar weken geleden nog de Setora-rok van Hugo Boss, één van de doña’s favoriete modemerken. Ook haar dieprode leather-look broek is afkomstig van dit label. En ach, geef Leti eens ongelijk: wat zij ook aantrekt van het label, ’t staat haar allemaal prachtig.

Bron: UFO NO More, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws