Aha: zo maak je de perfecte nonchalante knot

Als het goed genoeg is voor de hertogin...

De zon straalt, en dat betekent dat de zomergarderobe tevoorschijn wordt gehaald, de benen weer bloot mogen, en we de jassen thuislaten. Flaneren met je lange lokken in de wind is natuurlijk heerlijk, maar soms is het wel zo fijn om je haar in een elegante coupe knot te verwerken. Het creëren van de perfecte messy bun is met deze lifehack in een handomdraai gebeurd.

Coupe knot

Een nonchalante knot – of messy bun, zoals het online veel wordt genoemd – in je haar maken is best een kunst. Hij moet een tikkeltje rommelig, maar bovenal chic ogen en zeker niet té messy zijn. We gaan voor sprezzatura, niet voor overwerkte luizenmoeder, zeg maar. Best lastig, dus. Gelukkig is TikTok het medium waar we tig beauty- en haartrucs kunnen vinden.

De Nederlandse Quinty Mirjam de Vries ging viral met haar trucje voor een nonchalante knot. In een korte video laat ze zien hoe makkelijk het daadwerkelijk is om de nonchalante knot te creëren. Hint: Het zit ‘m allemaal in de juiste polsbeweging. Ze laat zien dat ze haar lokken eerst samenbrengt in een hoge paardenstaart, maar ze trekt haar haren niet helemaal door het elastiekje heen. In plaats daarvan draait ze haar staart een keer om voordat ze het met het elastiekje vastzet bovenop haar hoofd.

@quintymirjam Antwoorden aan @simpformichaeljacksonn MY MESSY BUN SECRET! | #hairtok #messybuntutorial ♬ Beggin’ – Måneskin

Vond je bovenstaande er zowel simpel als toch wel érg snel uitzien? Dan ben je niet de enige. Speciaal daarom deelde Quinty Mirjam ook nog een video waarin ze het langzamer laat zien. Wel zo handig!

@quintymirjam Antwoorden aan @maibou_ MESSY BUN TUTORIAL! | slow enough now? | #hairtok #messybuntutorial ♬ Beggin’ – Måneskin

Zeg eens eerlijk… Zo makkelijk heb je het nog nooit gezien! Nu natuurlijk eerst even in de praktijk testen, want oefening baart kunst…en ach: anders kan een goed hoedje ook een wereld van verschil maken. Als het goed genoeg is voor de Duchess of Sussex, dan is het goed genoeg voor ons!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws