Ook prinses Amalia krijgt uitnodiging voor Jordaanse royal wedding

Krijgen we de prinses weer in full glam te zien?

De glamoureuze bruiloft van prinses Iman van Jordanië is nog maar net achter de rug, of de volgende royal wedding staat er alweer op de planning! Gisteren bevestigden de Oranjes dat ook zij bij de feestelijkheden zullen aansluiten.

Royal wedding

Als achttienjarige prinses zou ze zich vol op het studentenleven gaan storten, én langzaamaan steeds meer onderdeel uitmaken van het openbare leven als royal. Die plannen zijn door allerhande bedreigingen echter van de baan. Héél af en toen komt de kroonprinses echter opdagen bij evenementen met een koninklijk randje. Zo maakte ze op 5 mei haar opwachting bij een receptie voorafgaand aan de kroning van Charles, naast oma Beatrix. En op 1 juni staat haar volgende reis alweer op de planning!

Dan vindt in het verre Jordanië namelijk de grootse bruiloft plaats tussen kroonprins Hussein en zijn grote liefde, Rajwa Khalid Al-Saif. De RVD meldt dat het koningspaar en de kroonprinses aanwezig zullen zijn bij de ‘feestelijkheden rondom het huwelijk’.

Dress code

Wie nu vast uitkijkt naar een full glam tiaramoment van onze Amalia, moeten we helaas teleurstellen. Er zou namelijk een black tie-dresscode gelden. Dat betekent: lange jurken, maar geen tiara’s. Helaas!

De bron van dit nieuwtje is één van de genodigden zelf. De koningin van Maleisië, Queen Azizah, zou dit namelijk aan The Royal Watcher verklapt hebben.

Andere gasten

Naast de Oranjes en het Maleisische koningspaar, zijn er al een hoop andere royals die hun aanwezigheid bevestigd hebben. Ook het Deense kroonprinselijke paar, Frederik en Mary, zal namelijk aanwezig zijn. Vanuit Noorwegen sluit prins Haakon aan bij de feestelijkheden, en uit Zweden reizen kroonprinses Victoria en prins Daniel af naar Jordanië.

Uiteraard zijn ook de Jordaanse royals zelf aanwezig bij de grootse ceremonie. En dat betekent dat we uit kunnen kijken naar een hoop glamour en peperdure designerstukken, én uiteraard: eindeloze updates via sociale media over het hele spektakel. Met de prachtige bruiloft van koning Abdullah en koningin Rania’s dochter Iman kwamen er bijvoorbeeld verschillende designerjaponnetjes van Dior tevoorschijn, en was er zelfs een livestream waarmee je kon spieken naar het feest. Al met al hebben we dan ook hoge verwachtingen voor deze aankomende bruiloft!

Bron: The Royal Watcher Blog, Gert’s Royals, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws