Zien: Jordaanse royal wedding in Dior voor prinses Iman

Wat een prachtige foto's!

We hebben er vorige week ook al uitgebreid aandacht aan besteed: de royal wedding van prinses Iman en haar Jameel Alexander. Met een plotselinge update vanuit het Jordaanse hof werd het grote feest aangekondigd, en gisteren was het dan zover.

Blozende bruid

Voor de bruiloft werden kosten noch moeite gespaard. Moeder Rania deelde afgelopen week al een video van de zogenaamde henna party’ voor haar oudste dochter, en in de aanloop naar de grote dag werden we door de social media queen uitgebreid op de hoogte gehouden.

Ook van de grote dag heeft het hof een hele hoop prachtige kiekjes gedeeld, waarop we zien hoe de prachtige bruid in haar designerjapon het jawoord geeft aan haar Venezolaanse verloofde. We spotten ook dat de eer om de bruid naar het altaar te lopen niet naar vader Abdullah II ging, maar naar Imans grote broer, kroonprins Hussein.

iman bruiloft
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Dior, darling

Natúúrlijk waren alle ogen gericht op de bruid: welke designer zou de eer hebben om haar te kleden? Welke tiara zou daar op heur koninklijke koppie prijken? Voor haar grote dag koos de prinses niet voor een lokale designer, maar voor het Franse modehuis Dior.

iman bruiloft dior
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

In een custom japon van Dior gaf de bruid haar grote liefde het jawoord, met een hoop kanten details, een klassiek silhouet en een hoge halslijn. De diamanten tiara uit moeders collectie, die we vorige week al eens op het hoofd van de prinses zagen, maakte dit keer echter geen verschijning. In plaats daarvan ging Iman voor een iets subtieler modelletje, waarvan de herkomst tot nu toe onbekend is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Of de Jordaanse royals voor de gelegenheid een dealtje hadden gesloten met het modehuis zullen we waarschijnlijk nooit weten. Maar naast de blozende bruid kwam ook koningin Rania opdagen in Dior. Een zoete link tussen moeder en dochter! Rania droeg een prachtige japon uit Diors couture-collectie voor het najaar van 2022. Flowy, elegant, en designer: helemaal Rania. Wij zijn fan!

Schoonzus Rajwa Al Saif was daarnaast niet te missen in een felgele Roksanda-jurk, en zusje prinses Salma ging gekleed in Beau Mondes favoriete kleur: knallend roze. Haar jurk is afkomstig van de Singaporeaanse ontwerper Andrew Gn.

Zoals we al hadden verwacht, kwam de bruiloft van Iman dus met een hoop glamour – en daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Nu alleen uitvinden waar dat diamanten kroontje vandaan komt…we houden je op de hoogte!

Bron: Instagram @royalfashionpolice, Instagram @queenrania | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

 

Laatste nieuws