Verrassing! Kate komt onverwacht opdagen bij bijzonder evenement

Kates 'prinsessenjurk' kon weer uit de kast!

Over het algemeen worden we van elk evenement van de Windsors goed op de hoogte gehouden – die Court Circular is er niet voor niks, zullen we maar zeggen. Soms weten de Britse royals ons toch te verrassen, zoals prinses Kate vandaag op de Chelsea Flower Show.

Bloemenzee

Het was jarenlang vaste prik in de agenda van wijlen HM Koningin Elizabeth: de Chelsea Flower Show. Bijna elk jaar kwam Liz wel even opdagen – van jonge prinses aan haar moederszijde, tot één van de zeldzame uitstapjes die zij maakte in het jaar van haar overlijden.

chelsea flower show
(Een brede glimlach: Elizabeth was duidelijk in haar nopjes bij haar laatste bezoek aan de show in 2022. Beeld: NL Beeld / Brunopress)

De Windsors hebben altijd een bijzondere band gehad met de Royal Horticultural Society (RHS) en hun Chelsea Flower Show, en dat werd vandaag weer even extra duidelijk gemaakt. Zo stond daar opeens een kroonprinses bij de ingang, die (gekleed in Beau Mondes lievelingskleur) een kijkje kwam nemen op de openingsdag van de fleurige tentoonstelling.

Prinsessenjurk

Kate kwam piekfijn voor de dag in een roze kleedje van het label ME+EM, dat we eerder hebben gezien. Deze jurk heeft een bijzonder zoete betekenis voor Kate. Zo droeg HM deze kauwgomroze jurk in 2021 tijdens haar ontmoeting met Mila Sneddon, een toen vijfjarig meisje met leukemie. Eerder hadden de twee al aan de telefoon gesproken, waarbij Kate had beloofd dat ze een echte roze prinsessenjurk zou dragen als ze Mila ooit in het echt kon ontmoeten. En zo geschiedde.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Nu mag de prinsessenjurk dus opnieuw een verschijning maken, dit keer te midden van een bloemenzee. Veel sprookjesachtiger wordt het niet! Met Kates keuze voor roze lijkt de prinses bovendien een lief eerbetoon te brengen aan wijlen Queen Elizabeth, die bij haar laatste bezoek aan de show in bijna exact dezelfde kleur roze verscheen.

Jongere generaties

Afijn, allemaal leuk en aardig, maar er moet in het kader van utile dulci ook nog een bepaald nut zitten aan zo’n dromerige verschijning in een bona fide prinsessenjurk. Kate streek daarom neer in het gras met een rijkelijk gevulde picknickmand, waar zij gesprekken aanging met de aanwezige schooljeugd. Dit was een primeurtje voor Kate, want het was de eerste keer dat de Children’s Picnic plaatsvond – maar het smaakte naar meer en moet een jaarlijks terugkerend onderdeel worden van het bloemenspektakel.

Naar verluidt was het idee van de picknick afkomstig van de prinses zelf. Zo had Catherine in 2019 al in gesprek met de RHS laten vallen dat het haar een goed idee leek om meer kinderen bij de show te betrekken. Zelfs als ware sprookjesprinses verliest Kate haar royal duties niet uit het oog!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / PA Images

Laatste nieuws