Prinses Kate gaat voor nieuwe look: ‘Queen Bee’

Kate, is that you?

Hoewel we Kate al in veel verschillende lookjes voorbij hebben zien komen, zag de prinses van Wales er afgelopen zaterdag op Wereld Bijendag wel érg anders uit. Zo kreeg de prinses een wel héél bijzondere bijnaam van haar volgers.

Wereld Bijendag

De foto van de prinses die afgelopen zaterdag werd gedeeld op het officiële Instagram-account van de Walesjes deed heel wat tongen rollen. Zo had Kate een ietwat ‘opvallende’ outfit aan. Gehuld in een imkerpak, een beschermde hoedensluier en de welbekende Wellington laarzen stal Kate de show op Wereld Bijendag. Een keer wat anders dan de jurken van L.K. Bennett, Reiss’ en Beulah Londen, nietwaar?

Queen Bee

“We zijn buzzing over #WereldBijendag. Bijen zijn een vitaal onderdeel van ons ecosysteem en vandaag is een geweldige kans om mensen bewust te maken van de essentiële rol die bijen en andere bestuivers spelen om mensen en de planeet gezond te houden”, zo luidt de caption. Natuurlijk konden de royal-fans zich niet inhouden en reageerden massaal op de foto van de prinses. Zo vinden ze dat Kate een vrouw is met veel talenten. “Is er iets dat de prinses niet kan?”, vraagt een volger zich af. “Prinses Catherine, een prachtige Queen Bee”, reageert iemand anders.

Geschiedenis

En dat Kate wel degelijk een vrouw met meerdere talenten is, blijkt wel weer met deze foto. De prinses houdt namelijk zelf bijen op vakantie-optrekje Anmer Hall op het landgoed Sandringham – de plek waar ook deze iconische foto is geschoten – en maakt zelfs haar eigen honing. Zo nam ze een aantal jaren geleden nog een eigen potje met honing mee tijdens haar bezoek aan het Natural History Museum in Londen.

Maar Kate is echter niet de enige in de familie die zich bezighoudt met het houden van bijen. Zo heeft de gehele koninklijke familie een geschiedenis van bijenteelt. Koningin Camilla werd in 2020 zelfs nog de voorzitter van de liefdadigheidsinstelling Bees For Development, die het doel heeft om de armoede terug te dringen en de biodiversiteit in meer dan vijftig landen te verbeteren voor bijenhouders op te leiden.

Bron: Hello! Magazine, People | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws