Kate verklapt: ‘Had niet verwacht dat ik prinses zou worden, maar ik werd verliefd’

Ook onthult Kate waar zij de meeste moeite mee heeft als prinses.

Gisteren was Kate Middleton te gast bij een lokaal benefietevenement, waar de Princess of Wales weer eens van haar meest competitieve kant liet zien. Er was uiteraard ook ruimte om te keuvelen met de locals, en hierbij kreeg Kate een paar bijzondere vragen.

Sportief uitje

Nu alle kronings-vlaggetjes weer zijn opgeborgen en de ceremoniële robes terug in de kast hangen, is het business as usual voor de Windsors. Zo ging Kate gisteren langs in het plaatsje Bath, waar zij ten tonele verscheen in een vrolijke witte outfit en een zonnige, gele blazer van het merk LK Bennett.

Beeld: NL Beeld / Newspix

Hier ging de prinses onder andere in gesprek met de aanwezige leerlingen van de St Katherine’s School – overigens nadat de hoogheid tweemaal was ingemaakt met een potje boter-kaas-en-eieren. Ouch – gelukkig vatte la Middleton het allemaal sportief op.

Verliefd

Vervolgens werd de prinses het vuur flink aan de schenen gelegd. Zo vertelde Olympisch hardloopkampioene Dame Kelly Holmes, die het evenement mede-organiseerde, dat Kate een aantal bijzondere vragen kreeg. Laat het maar over aan de lokale jeugd om gewoon lekker ongefilterd hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten gaan! Zo kreeg de prinses onder meer de vraag of zij vroeger al een royal wilde worden.

Hierop antwoordde Kate onverwacht persoonlijk. Zo stelde de prinses dat ze er nooit op had gerekend, maar ach: “Ik werd verliefd!” Tot het moment dat zij viel voor haar William, zou Kate nooit over zichzelf hebben nagedacht als een prinses-in-de-dop.

Leren

Maar goed, inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder, en is de immense populariteit van Catherine een goed teken dat ze het prima doet als prinses. “Ze zei dat ze nog altijd lerende was”, onthulde Dame Kelly. “Het is moeilijk om te beseffen dat je geaccepteerd kunt worden, en ergens bij kunt horen, en toch nog elke dag meer kunt leren.”

Zo blijkt Kate (heel herkenbaar) soms nog best wat moeite te hebben met public speaking. En dat is natuurlijk flink pittig voor een hoogheid, want openbaar spreekbeurten houden is ongeveer de helft van je takenpakket. “Ze zei dat ze daar nog altijd aan werkt, maar dat ze dat wel moet uitstralen”, aldus Dame Kelly. Dat zouden wij dus nooit verwacht hebben van de prinses, die we over de afgelopen twaalf jaar nog maar heel zelden op een faux pas hebben kunnen betrappen. Qua uitstraling doet Kate ’t dus keurig!

Bron: The Daily Mail, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws