Ha! William grapt over conditie na activiteit met Royal Navy Sub mariniers

Naast de serieuze gesprekken was er tussendoor ook tijd voor een grapje.

In het teken van Mental Health Awareness Week, schittert prins William in een video waar hij samen met leden van de HMS Oardacious meedoet aan een roeitocht. En hoewel de prins er altijd uitziet om door een ringetje te halen, heeft ‘ie – naar eigen zeggen – de training nog hard nodig. Ha!

Mental Health Awareness Week

“Samen met de vroegere, huidige en toekomstige bemanningsleden van HMS Oardacious voor een belangrijk gesprek over geestelijke gezondheid”, luidt het in de caption van de video op de Instagram-pagina van de prins en prinses van Wales. “Voor de #MentalHealthAwarenessWeek gingen we het water op en bespraken we alles van teamwork tot voedselrantsoenen en wat er nodig is om voor je geestelijke gezondheid te zorgen als je de Atlantische Oceaan over roeit.”

De HMS Oardacious is een groep met Royal Navy Sub mariniers die verschillende uitdagingen aangaan om de Atlantische Oceaan over te roeien. Ze verzamelen daarmee geld in om het welzijn, de geestelijke gezondheid en het welzijn van alle sub mariniers te ondersteunen – zowel degenen die al met pensioen zijn, als degenen met gezinnen.

Roeitocht

Wills zag er strak en atletisch uit in zijn blauwe trainingspak met sneakers én zonnebril – wij snappen Kate wel. Tijdens de roeitocht praatte William en de groep over race-ervaringen en het belang om prioriteit te geven aan de mentale gezondheid. De heren hadden de gehele roeitocht genoeg gespreksstof om over te praten, en als ze dan ook terugkomen wordt er gevraagd hoe de prins van Wales het tochtje vond.

“Goed! Het was een goede warming-up”, lacht William. “Ik heb de oefening nodig!”, grapte hij verder. Ook leerde hij hoe de bemanning van de HMS Oardacious hun fysieke conditie in lijn trekken met hun mentale gezondheid. “Onderzeedienst, je moet een bepaalde mentaliteit hebben om je werk te doen”, legt William uit. “Je zit maandenlang in een metalen buis, waar veel dingen waar je vreugde uit haalt in je normale leven er niet zijn. Je hebt geen zonlicht of frisse lucht.”

Bron: People, Us Magazine | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws