Harry onthult hoe prins William ‘geheime som geld’ kreeg in rechtszaak

Harry doet onbedoeld wéér een boekje open over zijn broer.

Prins Harry gaat op dit moment van de ene rechtszaak naar de ander. De ene dag daagt de Duke de Daily Mail voor het gerecht, en enkele weken later staat hij lijnrecht tegenover het roemruchte Murdoch-imperium. De hoorzitting die vandaag plaatsvond, onthulde echter ook een pijnlijk detail over zijn broer, prins William.

Rechtszaak

Alsof alle royal geheimen die Harry uit de doeken doet in Spare nog niet genoeg zijn, blijken nu ook zijn papieren in de rechtszaak tegen de Murdochs News Group Newspapers (NGN) pijnlijke onthullingen te bevatten voor de Windsors.

Even een opfrisser: Harry gaat via de rechtbank achter het bedrijf aan omdat zij meerdere malen zouden hebben ingebroken op zijn voicemail om details over zijn privéleven te kunnen delen in hun kranten – The Sun en de inmiddels opgeheven News Of The World. Dit zou zo rond de mid-2000’s plaats hebben gevonden.

Dat dit nu pas boven tafel komt, is voor Team Murdoch reden om te claimen dat Harry in deze zaak geen poot heeft om op te staan. Want waarom zou de prins zo lang gewacht hebben met het aanklagen van het bedrijf?

Onthulling

Volgens Harry heeft dit een goede reden: in 2012 zou hem namelijk verteld zijn dat er een overeenkomst was tussen Buckingham Palace en NGN. “Met deze vermeende deal gingen de royals ermee akkoord dat zij geen zaak zouden aanspannen totdat ándere zaken rond telefoonhacks waren afgerond, waarna zij excuses zouden ontvangen.”

Kortom: Harry kón volgens deze overeenkomst simpelweg niet eerder een zaak aanspannen. Als bewijs voor dit argument noemen Harry’s advocaten een tot nu toe geheime betaling aan prins William uit 2020. Zijn juridisch team vat samen:

“Om te kunnen reageren op de poging van NGN om te voorkomen dat de zaak moet voorkomen, heeft [de prins] details van deze geheime overeenkomst moeten openbaren, evenals het feit dat zijn broer, Zijne Koninklijke Hoogheid, Prins William, recent een claim tegen NGN achter de schermen heeft afgehandeld.”

Niets van waar

De advocaat van mediabedrijf NGN claimt echter dat er nooit zo’n deal bestaan heeft. “En zelfs al zou dat wel zo zijn, dan maakt dat niets uit voor het feit dat de zaak te laat gestart is”, meent de jurist.

Ondertussen houden Buckingham en Kensington Palace de lippen stijf op elkaar. Never complain, never explain, blijft duidelijk het devies. Tja, met die kroning in het zicht hebben de Windsors natuurlijk wel wat anders om zich druk om te maken. Nu nog hopen dat de nieuwe onthullingen geen roet in het eten gooien voor Harry’s aanwezigheid…

Bron: The Guardian, Reuters, The Independent | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws