Sussexes halen uit naar ‘belachelijke’ geruchten rond kroning

Harry en Meghan zijn het 'uitputtende circus' zat.

De vete tussen de Sussexes en de rest van de Windsors blijft de gemoederen bezighouden. Met de aankondiging dat Harry wél afreist naar de UK voor de kroning van zijn vader, maar Meghan niet, zorgde weer voor een storm aan geruchten. Dit weekend besloten Harry en Meghan om zelf dan maar de zaakjes recht te zetten.

Harry ja, Meghan nee

De geruchten die afgelopen week rondgingen, hadden alles te maken met Harry’s solo-aanwezigheid bij de kroning van koning Charles. Dat Meghan en haar schoonfamilie niet door één deur zouden kunnen is inmiddels een graag herhaald idee in de Britse pers. Dat de Duchess niet afreist naar het Verenigd Koninkrijk zou die geruchten alleen maar bevestigen.

Brieven

The Telegraph meldde namelijk dat Meghans afwezigheid alles te maken zou hebben met brieven tussen Meghan en de toenmalige prins Charles, in de nasleep van het roemruchte Oprah Winfrey-interview. De brieven draaiden niet alleen om de vastgelopen relatie tussen de twee families, maar ook om de beschuldigingen van H&M dat een senior lid van de Royal Family had gespeculeerd over hoe donker Archies huidkleur zou zijn.

“Een bron stelt dat de Duchess vindt dat zij geen bevredigend antwoord heeft gehad op haar zorgen”, schrijft de krant. Ook meldt The Telegraph dat Charles de enige senior royal zou zijn die na het interview nog contact met Meghan had gehad.

Welles nietes

Dit weekend sloegen Harry en Meghan echter terug via verschillende kanalen. Zo meldde hun persoonlijke woordvoerder, Ashley Hansen aan Bazaar.com dat dit verhaal ‘belachelijk’ is.

“De Duchess of Sussex leeft haar leven in het heden, en is niet bezig met twee jaar oude correspondentie rond vier jaar oude gesprekken. Elke andere notie is onwaar en ronduit belachelijk”, aldus de woordvoerder. “We willen tabloid-media en verschillende royal verslaggevers aanmoedigen om op te houden met het uitputtende circus dat alleen zíj aan het creëren zijn”, valt er verder te lezen. De Sussexes draaien duidelijk niet om de hete brij heen, en daarmee is het welles-nietes-verhaal helemaal compleet.

Archie

Sinds de bekendmaking van de kroningsdatum werd overigens al getwijfeld of Harry en Meghan überhaupt aanwezig zouden zijn. De grote dag valt immers op de vierde verjaardag van hun zoontje Archie – geen wonder dat trotse mommy Meghan die mijlpaal met haar spruit wil doorbrengen.

The Telegraph speculeert echter dat Meghan mogelijk ook ‘zichzelf wilde beschermen’ door de ‘onvermijdelijke kritiek en aandacht’ uit de weg te gaan die ongetwijfeld zou volgen op haar aanwezigheid bij de kroning. Of het statement van de Sussexes dus écht een einde heeft gemaakt aan de speculaties? Wij zouden er niet van uitgaan…

Bron: The Telegraph, Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws