Queen Camilla ‘gekwetst’ door Harry’s memoires

Een vriendin van de koningin spreekt zich uit over de vete met haar stiefzoon.

De derde in het huwelijk, de gemene stiefmoeder, en bovenal: de koningin. Queen Camilla heeft in de media een hoop namen gekend over de tijd. Haar goede vriendin en vertrouweling vertelt nu openhartig hoe Camilla hier zélf eigenlijk over denkt.

Queen’s Companions

Camilla heeft geen zogenaamde Ladies in Waiting, maar Queen’s Companions, weten we. En één van die ‘companions’ klapt nu lichtelijk uit de school over de ongekroonde koningin.

Het gaat hier om de markiezin van Landsdowne, Fiona Petty-Fitzmaurice. De 68-jarige dame doet in gesprek met The Sunday Times een boekje open over het tumultueuze leven van Camilla.

Pijnlijk

Zo vertelt de insider onder meer over Camilla’s reactie op de memoires van haar stiefzoon, prins Harry. In Spare maakt Harry namelijk korte metten met zijn stiefmoeder. Zo suggereert de prins dat zij hem moedwillig liet opmaken als enfant terrible in de media om haar eigen imago op te vijzelen.

De Marchioness vertelt dat dit de koningin niet helemaal in de koude kleren is gaan zitten. “Natuurlijk doet het iets met haar, natuurlijk is ze gekwetst”, stelt zij. Maar, zoals het een doorgewinterde Britse royal betaamt: “Maar ze laat zich er niet door kisten. Haar filosofie is altijd: ‘Maak er geen ding van, en de boel zal vanzelf gaan liggen – beter om er niet te veel woorden aan vuil te maken’.”

Olijftak

Ondertussen lijkt het erop dat koning Charles voorzichtige stappen zet om de relatie met zijn jongste zoon weer op te bouwen. Volgens bronnen van de Daily Mail hebben Charles en Harry een hartverwarmend telefoongesprek gehad waarin ze goed met elkaar hebben gesproken. Volgens de bron zou Charles erg blij zijn dat zijn jongste zoon komt en wordt zijn humeur beschreven als ‘over het algemeen vrij vergevingsgezind’.

Ook het feit dat er in het officiële programma van de kroning een foto is gekozen waar Harry én Meghan op te zien zijn, zou volgens royalty watchers een goed teken zijn. Of Camilla óók zo vergevingsgezind kan zijn…tja.

Bron: Tatler | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws