Verzoening: hebben Charles en Harry de strijdbijl begraven?

Het lijkt erop dat Charles een olijftak heeft aangeboden.

Na wekenlange speculatie is eindelijk het verlossende antwoord gekomen: prins Harry reist – ondanks alle commotie – toch af naar het Verenigd Koninkrijk voor de kroning van zijn vader. En met name het officiële kroningsprogramma wordt door veel mensen gezien als Charles’ verzoeningsoffer. Zouden vader en zoon dan eindelijk de strijdbijl hebben begraven?

Commotie

Na de veelbesproken uitzetting uit Frogmore Cottage was het volgens experts nog maar de vraag of Harry en Meghan een uitnodiging kregen voor de kroning van koning Charles in mei. Nadat Harry in zijn boek Spare intieme details onthulde over zijn afbrokkelende relatie met zijn vader en broer en zijn reden om afstand te doen van het koningshuis, zou Charles het niet meer zien zitten om Harry nog uit te nodigen voor de kroning.

Maar het begint steeds meer te lijken dat vader en zoon het hebben bijgelegd want Buckingham Palace heeft laten weten dat prins Harry toch aanwezig zal zijn. Meghan en de kids gaan echter niet mee. “De hertogin van Sussex blijft in Californië met prins Archie en prinses Lilibet”, aldus de verklaring.

Strijdbijl begraven?

Volgens bronnen van de Daily Mail hebben Charles en Harry een hartverwarmend telefoongesprek gehad waarin ze goed met elkaar hebben gesproken. Volgens de bron zou Charles erg blij zijn dat zijn jongste zoon komt en wordt zijn humeur beschreven als ‘over het algemeen vrij vergevingsgezind’.

Ook is het officiële kroningsprogramma is bekend gemaakt en daar stond – voor veel royalty watchers – toch wel een heel verrassende foto in. Charles heeft namelijk een portretfoto gebruikt van zijn zeventigste verjaardag waar zowel zijn zoon Harry, als zijn schoondochter Meghan op te zien is. Dit wordt wereldwijd gezien als Charles’ ‘olijftak’ – een teken van verzoening. Het lijkt er dus echt op dat de twee de strijdbijl begraven hebben en dat Charles graag beide zoons aanwezig heeft voor zijn grote dag.

Toch lijkt het er niet op dat broerlief William even vergevingsgezind is als zijn vader. De broers zullen elkaar zeker tegen het lijf lopen tijdens de kroning van Charles, maar of Harry ook op een warm welkom kan rekenen van zijn broer? Daar gaan experts niet vanuit. Naar verluidt is William namelijk nog steeds behoorlijk boos en gekwetst door al Harry’s beschuldigingen en onthullingen uit zijn memoires, Spare. To be continued

Bron: Daily Mail, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws