Op naar de vrijmibo met proostende royals!

Proosten in goed gezelschap!

Heb jij de bubbels alweer klaarstaan om vanmiddag te proosten op de start van het weekend? Dan ben je ongetwijfeld niet de enige, want ook binnen de paleismuren kunnen ze er wat van. Voor de gelegenheid zet de Beau Monde-redactie hun eigen glas even opzij, en delen we de leukste foto’s van proostende royals. Santé!

Doop

Een goed glas mousserende wijn slaan Koninklijke Hoogheden zeker niet af, al zien we ze toch vaker een fles kapotslaan tegen een boot dan nippend aan een flute. Prinses Kate vermaakt zich er wel mee, zo blijkt uit haar brede glimlach.

kate champagne
Beeld: BrunoPress

Staatsbezoek

Ook bij staatsbezoeken wordt er heel wat afgeproost. Tja, je moet het een beetje leuk houden tussen al die serieuze zaken door, non? Misschien verwacht je dat er in Duitsland bij zo’n banket een plaatselijk gebrouwen biertje op tafel verschijnt tijdens een staatsbanket, maar nee hoor! Een feestelijk glas bubbels voor de sfeer hoort er gewoon bij.

Zo liet het Belgische koninklijk paar zich de champagne ook goed smaken bij hun recente staatsbezoek…

Beeld: NL Beeld

…en zagen we enkele jaren terug dit prachtige kiekje voorbijkomen van een proostende Máxima bij het staatsbezoek van de Oranjes aan onze oosterburen:

Maxima champagne zomer 2021
Beeld: BrunoPress

Overigens kreeg onze koningin die zomer wel vaker een glaasje aangereikt.

maxima met champagne
Beeld: BrunoPress

Ook bij het staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol en zijn vrouw Kim Keon Hee aan koning Charles en koningin Camilla werd er natuurlijk geproost op de goede verhoudingen:

President Yoon Suk Yeol en koning Charles.
Beeld: NL Beeld

Net als bij het bezoek van de Spaanse Felipe en Letizia aan Denemarken:

Koning Felipe en koninin Margrethe.
Beeld: NL Beeld

Decadent in Monaco

Overigens hoeft er helemaal geen staatsbanket of andere plechtigheid aan te pas te komen om zo’n glas bubbels in te schenken. Sterker nog: er hoeft niet eens een glas aan te pas te komen! In Monaco vloeit de champagne hoe dan ook rijkelijk, bewijst Charlene.

Charlene fles champagne
Beeld: BrunoPress

En voor prins Albert trouwens ook, die neemt gewoon de hele fles mee naar ’n zwemfeestje.

Beeld: BrunoPress

Glamoureus

Misschien moeten we toch maar geen voorbeeld nemen aan de Monegasken, maar ons meer spiegelen aan bijvoorbeeld de Waleses, die hier in Belize lekker glamoureus voor de dag kwamen voor een toast:

Prinses Kate en prins William proostend in Belize.
Beeld: NL Beeld

Glitterjapon: check! Nette blazer: check! Een wijntje naar keuze: dubbelcheck! De toenmalige Duke en Duchess van Cambridge pakten het netjes aan tijdens hun Caribische tour, begin 2022.

Hoe je vanmiddag ook proost – met een klassiek glas bubbels, een wijntje, een nul punt nulletje of een glas gemeentepils: je proost hoe dan ook in goed gezelschap. Zo gaan we feestelijk het weekend in!

Headerbeeld: NL Beeld

Laatste nieuws