Maakt het leven mooier

Prinses Eugenie en Sarah Ferguson reageren op verdrietig bericht: 'Ze was te jong om te laten gaan'

Donderdag was een moeilijke dag voor de hertogin van York. Ze stond stil bij het overlijden van haar moeder, Susan Barrantes, die 26 jaar geleden op veel te jonge leeftijd stierf. Ze deelde een prachtige reeks foto's van haar moeder op sociale media.

Sarah

Meer dan twintig jaar na het overlijden, mist Sarah Ferguson haar moeder nog elke dag. Ze doet een ontroerend eerbetoon met prachtige beelden, waaronder een kiekje op het balkon van Buckingham Palace op de dag van haar huwelijk met prins Andrew in 1986. "Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk, aan haar ontembare geest en haar vreugde voor het leven." In de foto-selectie was te zien dat Susan er altijd glamoureus uitzag met haar lange, wapperende haren.

Levenslust

“Mijn geliefde moeder Susie stierf vandaag 26 jaar geleden. Ze was veel te jong om van ons te worden weggenomen en ik denk vaak na over het feit dat ze op 61-jarige leeftijd jonger was dan ik nu ben. toen ze omkwam bij een wreed ongeval", schreef Sarah bij de beelden. "Ik denk voortdurend aan haar levenslust en haar stralende geest. Net als wij allemaal heeft ze fouten gemaakt, maar ze heeft me geleerd elke dag te waarderen en altijd te proberen mensen met vriendelijkheid te behandelen. Ik mis haar enorm."

Sarah's dochter, prinses Eugenie, reageerde op het bericht en zei dat ze haar "mooie oma Susie" mist.

Tragisch ongeval

Susan was 61 toen ze omkwam bij een auto-ongeluk, slechts een jaar na de dood van Diana, prinses van Wales. Susan was op dat moment op reis met haar neef, Raphael, maar hij overleefde het incident met lichte verwondingen. Ze werd in Argentinië begraven naast haar tweede echtgenoot, Hector Barrantes.

Susan kreeg de bijnaam the bolter en veroorzaakte opschudding in Britse sociale kringen toen ze in 1975 wegliep met de Argentijnse polospeler, een jaar na haar scheiding van Sir Ronald Ferguson.

Twee moeders

De dag is extra moeilijk voor Sarah omdat het ook de verjaardag van wijlen koningin Elizabeth II is, die ze als tweede moeder zag. Vorig jaar schreef ze een ontroerend eerbetoon aan beide vrouwen. "Vandaag vier ik de erfenis van de twee vrouwen die mij zoveel kracht en moed hebben gegeven. Ik ben zo dankbaar voor hun begeleiding en het voorbeeld dat ze geven, die ik altijd probeer na te volgen."

Royalty
  • Hello! Magazine, Daily Mail
  • NL Beeld