Sarah Ferguson plaatst eerbetoon op Diana’s geboortedag

'Ik weet zeker dat je altijd over ons waakt.'

Op social media stond Sarah Furguson stil bij het verlies van haar dierbare vriendin, prinses Diana. Gisteren, 1 juli, zou de Princess of Wales 63 jaar zijn geworden. Met een zoet eerbetoon blikte de Yorkse hertogin terug op hun vriendschap.

Voormalige schoonzussen

Sarah, de Hertogin van York, kende Diana al lang voordat zij trouwde met prins Andrew, de Hertog van York en tweede zoon van koningin Elizabeth II.

De twee vriendinnen kenden veel overeenkomsten: zij trouwden kort na elkaar met de broers, en beide huwelijken kenden volop ups and downs. Zo hield het huwelijk tussen Sarah en Andrew tien jaar stand, tot zij in 1996 een punt zetten achter hun relatie.

Prinses Diana’s huwelijk met de toenmalige prins Charles liep eveneens op de klippen in 1996. Uiteindelijk overleed de prinses op 36-jarige leeftijd door een auto-ongeluk in Parijs. Diana liet zoons William en Harry op vijftien- en twaalfjarige leeftijd achter. Het verdriet over deze tragische gebeurtenis was én is natuurlijk nog altijd groot. Op 1 juli 2024 zou zij 63 jaar oud zijn geworden.

Felicitatie

Op Instagram deelt Sarah daarom een ontroerde post over haar overleden vriendin, en voormalige schoonzus, Diana. Het betreft een foto van de twee in hun glanzende jonge jaren. Sarah schrijft onder de post: “Fijne verjaardag aan mijn lieve vriendin Diana. Je was een pilaar van licht en liefde. En wat een erfenis heb je achtergelaten. Ik zal ons ons gelach en de vriendelijke, vriendelijke geest die ik in jou vond voor altijd herinneren. Ik weet zeker dat je altijd over ons waakt. Rust in vrede mijn vriendin.”

People’s princess

Ondanks – of juist dankzij – alle geruchten rondom de Engelse royals, konden Sarah en Diana altijd veel troost bij elkaar vinden. Sarah stelde al eens over wijlen Lady Di dat ze trots zou zijn op haar twee zoons, hun prachtige vrouwen en haar vijf kleinkinderen, schrijft The Daily Mail.

Zowel Diana als Sarah waren beiden al jong moeders, en zetten hun kinderen altijd op de eerste plek. Zo vond Diana het natuurlijk erg belangrijk dat haar zoons een ‘normale’ opvoeding kregen, ook al was dit compleet anders dan wat het Engelse koningshuis gewend was. De prinses was mede hierom een ware iconische persoonlijkheid, die ook bekendstond om haar steun aan verschillende goede doelen.

Princess Diana was een echte ‘People’s Princess’, omdat ze altijd zeer geliefd was bij heel veel mensen. Sarah krijgt dan ook veel steun onder deze lieve ode aan haar goede vriendin. Zo is duidelijk te zien dat Diana nog altijd voortleeft in de harten van de mensen.

Bron: Daily Mail | Beeld: Instagram @sarahferguson15

Laatste nieuws