Hebben Sarah Ferguson en prins Andrew nieuwe trouwplannen?

De geruchtenmolen draait overuren rondom het Britse koningshuis.

Al en hele tijd is er een hoop te doen om prins Andrew, het jongere broertje van koning Charles. En hoewel er voornamelijk negatieve berichten over hem de kop opsteken, gaat er nu een ander soort gerucht rond over de prins. Hij en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson, waar hij al in 1992 van scheidde, zouden namelijk mogelijk weer de liefde bij elkaar hebben gevonden…

Goede band

Sarah Ferguson en prins Andrew zijn al ruim 28 jaar uit elkaar, maar deze break-up heeft er niet voor gezorgd dat de Duke and Duchess of York apart van elkaar wonen. Nadat hun huwelijk strandde, heeft het voormalig echtpaar namelijk een hechte band gehouden. Ze wonen dus al jaren samen in de Royal Lodge, die wijlen koningin Elizabeth ooit aan haar zoon schonk. Daarnaast hebben de ex-geliefden natuurlijk twee dochters, prinses Eugenie en prinses Beatrice, én een heel stel kleinkinderen waardoor hun levens altijd met elkaar verweven zullen blijven.

Doordat de twee al zo lang samen wonen, blijven er geruchten rondgaan dat Fergie en haar Duke opnieuw zouden gaan trouwen. Maar deze geruchten worden nu door Sarah de kop ingedrukt. “We zijn erg blij met hoe het nu is, dank je wel”, ontkracht ze de roddel. We hoeven dus niet te verwachten dat er binnenkort een grote (second) royal wedding plaats zal vinden binnen de Britse koninklijke familie.

Ups en downs

Tijdens het interview besprak de Duchess ook de ups en downs die komen kijken bij het trouwen met een lid van de koninklijke familie. Eén ding heeft Sarah altijd ervaren als een groot privilege: “Ik hoop dat ik elk platform dat ik kon gebruiken, heb gebruikt om iets goeds tot stand te brengen, vooral in termen van mijn liefdadigheidswerk.” Ook heeft ze naar eigen zeggen door haar jarenlange ervaring als publiek figuur een dikkere huid gekregen. “Als ik nu een kamer binnenloop, accepteer ik dat 50 procent mij misschien leuk vindt en 50 procent misschien niet, en dat is prima”, vertelde ze ooit in Express UK.

Royal Lodge

Prins Andrew mag na al z’n schandalen dan misschien geen titels of officiële rol binnen het hof meer hebben, maar een riant herenhuis met dertig kamers heeft-ie dus nog wel. Sinds vorige zomer gaan er echter hardnekkige geruchten dat koning Charles zijn broer uit de villa wil doen vertrekken. Hoewel Fergie er naar verluidt voor wist te zorgen dat zij en haar ex – door de klappen die zij op gezondheidsgebied te verwerken kreeg – in de Royal Lodge mochten blijven wonen, zou de discussie te paleize weer flink opgelaaid zijn.

Doordat de prins het optrekje namelijk niet of nauwelijks heeft onderhouden, is het huis inmiddels ‘volledig vervallen’, als we royalty-journalist Ian Pelham Turner moeten geloven. Er zou flink moeten worden geïnvesteerd om de Royal Lodge weer op te knappen, maar of koning Charles deze investering wil maken voor zijn omstreden broertje is nog maar de vraag… Kortom: dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje!

Bron: Mirror UK, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws