Sarah Ferguson is nog niet kankervrij, maar voelt zich toch ‘beter dan ooit’

'Ik ben ontzettend dankbaar'

Sarah Ferguson heeft een behoorlijk tumultueuze periode achter de rug. Vlak nadat ze genezen was verklaard van borstkanker, kreeg de hertogin te horen dat er huidkanker bij haar is geconstateerd. En hoewel er nog geen sprake is van complete genezing, zijn de vooruitzichten gelukkig goed!

Kankerdiagnose

Na haar borstkankerdiagnose in juni vorig jaar kreeg Sarah Ferguson begin dit jaar opnieuw een klap te verwerken. Er werd huidkanker bij de hertogin vastgesteld. Een moedervlek die ze liet verwijderen, bleek een kwaadaardig melanoom te zijn. Eerder dit jaar deelde Sarah al dat ze in de beste handen is, en dat ze dankzij de steun van haar familie positief wist te blijven.

Beter dan ooit

Gelukkig wist Sarah haar positiviteit vast te houden. In een interview met HELLO! Magazine vertelt ze openhartig over het afgelopen jaar, en over hoe ze dit ervaren heeft.

Hoewel ze volgens doktoren nog niet mag zeggen dat ze ‘kanker-vrij’ is, ziet het er naar de toekomst toe goed uit. “Ik moet nog regelmatig gecontroleerd worden, en smeer nu met een crème om de opgelopen zonbeschadiging eruit te krijgen. Dat betekent flinke blaren op mijn gezicht, borst en handen voor drie weken”, vertelt Sarah. Klinkt natuurlijk heftig, maar voor haar is dit al positief. “Ik hoef geen immunotherapie, medicijnen of chemotherapie meer, waar ik ontzettend dankbaar voor ben”, legt ze uit.

Familie

Hoe ze zich de afgelopen tijd staande wist te houden? “Ik heb de meest geweldige familie ooit, ik heb een uitzonderlijk team achter mij staan en ik bezit de kwaliteit om elke situatie om te zetten in iets positiefs”, aldus de hertogin. Ze geeft aan veel steun te ontvangen van haar familieleden, in het bijzonder van haar dochters prinses Beatrice en prinses Eugenie en hun kinderen.

Sarah’s diagnose viel natuurlijk samen met de kankerdiagnoses van zowel haar zwager, koning Charles, als haar nichtje, prinses Kate. Maar dat zorgde er juist voor dat ze ook steun vonden in elkaar. “Ik denk dat de sleutel tot het leven is dat we elkaar allemaal steunen.” En ook vergeving is volgens Sarah belangrijk. “Ik denk dat vergeving van jezelf, en vergeving van anderen iets geweldigs is”, voegde ze eraan toe.

Bron: Hello!Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws