Sarah Ferguson verrast vriend en vijand met glamourverschijningen

Heeft de hertogin een nieuwe styliste?

Als er iémand door schade en schande wijzer is geworden, dan is het wel Sarah Ferguson. De hertogin van York trekt zich allang niets meer aan van wat men van haar vindt, en houdt er zo haar eigen gevoel voor stijl op na. Nu hebben we daar natuurlijk alle respect voor, maar niet al haar excentrieke outfitjes door de jaren waren even geslaagd. De afgelopen week sloegen we echter steil achterover van de Duchess, die met een set ultraglamoureuze looks flink wist te verrassen.

Eigenzinnige hertogin

Een set rode lokken, een militair jasje met gouden borduursels en een stel sneakers met ludieke kattengezichtjes – zo hebben we Sarah de afgelopen jaren meer dan eens haar verschijning zien maken. Echt glamoureus? Dat niet. Maar ach, als de hertogin er zelf gelukkig van wordt, waarom ook niet?

Toch hoopten we stiekem dat Fergie ons nog eens zou verrassen met een overdaad aan klassieke glamour. Nu zij weer opkrabbelt na een heftige set gezondheidsproblemen en langzaamaan weer omarmd lijkt te worden door haar koninklijke ex-schoonfamilie, zou dit natuurlijk hét ideale moment zijn voor Fergie om eens te laten zien wat zij als volleerd hertogin in huis heeft. En zo geschiedde!

Tijdloze elegantie

Deze week was de hertogin namelijk tot twee keer toe in prachtige glamourlooks te zien, waardoor we haar bijna niet herkend hadden. Geen legerjasjes, ludieke sneakers of moeilijk passende robes manteaux, maar pure red carpet-elegantie!

Zo maakte Sarah deze week namelijk haar verschijning in Cannes, waar het jaarlijkse Filmfestival gaande is bij het Knights of Charity-gala. Hier toonde de Duchess zich in een lange, diepgroene glitterjapon van Vivienna Lorikeet, die bezaaid is met een fringe van honderden stralende kraaltjes rond haar halslijn en van top tot teen is voorzien van geborduurde pailletten. Een vlugge blik op de website van het Australische modemerk leert dat deze avondjurk een ruime 5,5 duizend kost. Een pretty penny, zeker, maar dat is het waard, non?

Sarah Ferguson in Cannes, 2024.
Beeld: NL Beeld

Een dag later stond alweer het volgende gala op de agenda, en opnieuw koos Sarah voor een Vivienna Lorikeet-japon. Dit keer geen diepgroene avondjurk, maar een cocktailjapon met een set prachtige statement-mouwen, fleurige zilveren borduursels en eindeloze kraaltjes en steentjes.

sarah ferguson
Beeld: NL Beeld

Deze combineerde de hertogin met een matchende clutch van Judith Leiber en Pamela Scott-hakken. Leuk detail: naast deze ongetwijfeld prijzige japon – de website noemt geen bedragen, maar alleen een prijs op aanvraag – zijn Fergies muiltjes met een prijskaartje van veertig euro toch wel lekker budgetproof.

Of Sarah nu de nieuwe merkambassadeur is geworden voor Vivienna Lorikeet, een nieuwe styliste in de arm heeft genomen of simpelweg besloot dat zij haar innerlijke glamourpoes helemaal omarmt, wij weten het niet. Maar we weten wel dat wij groot fan zijn van deze glamoureuze kant van de hertogin. You go, Sarah!

Bron: Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws