Sarah Ferguson deelt inspirerend bericht over het belang van gezondheid

'Ik wil iedereen die dit leest eraan herinneren om voor jezelf te zorgen'

Slechts drie weken na het nieuws dat Sarah Ferguson genezen was verklaard van borstkanker, kreeg ze te horen dat er huidkanker bij haar is geconstateerd. Afgelopen weekend was het Wereldgezondheidsdag, waar Sarah anderen er dan ook – middels een inspirerend bericht – op attendeert om ‘gezondheidscontroles niet over te slaan of uit te stellen’.

World Health Day

In het teken van Wereldgezondheidsdag hulde Fergie zich volledig in het blauw, om vervolgens voor de camera te verschijnen. De foto deelde Sarah recent op haar Instagram. In de caption deelt ze een belangrijk bericht voor haar volgers.

“Vandaag, op Wereldgezondheidsdag, wil ik iedereen die dit leest eraan herinneren om voor jezelf te zorgen”, begint ze haar bericht. ”Sta stil bij je gemoedstoestand en controleer je lichaam. Ga naar routinescontroles. Maak die wandeling. Lees een boek. Je lichaam en geest staan ​​voorop. Zorg ervoor dat je ze liefde toont.”

Bewustwording

Het is niet de eerste keer dat Sarah zich inzet om meer bewustwording te creëren onder haar volgers. Tijdens Breast Cancer Awareness eerder dit jaar deelde ze ook al een bericht over het belang van alertheid wanneer het op je gezondheid aankomt.

“Het was een druk 2023 en ik stelde mijn mammografie bijna uit, maar mijn zus Jane haalde me toch over om te gaan”, vertelde ze onder anderen in het bericht. “Nadat ik een mastectomie en een reconstructie had ondergaan, kon ik alleen maar hopen dat ik niets had. Daarom kwam de nieuwe diagnose huidkanker als een schok.”

Gelukkig is ze in de beste handen en voelt ze zich naar eigen zeggen positief dankzij de steun van haar familie. ”Dagen kunnen het verschil maken tussen leven en dood, dus sla alsjeblieft je gezondheidscontroles niet over, of stel ze niet uit. Dring er bij je dierbaren op aan om ook naar die van hen te gaan.”

Bron: Hello Magazine!, Instagram @sarahferguson15 | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws