Sarah Ferguson geeft update over huidkanker: ‘Ik ben in de beste handen’

'Sla alsjeblieft je gezondheidscontroles niet over'

Slechts drie weken na het nieuws dat Sarah Ferguson genezen was verklaard van borstkanker, kreeg ze te horen dat er huidkanker bij haar is geconstateerd. Nu het Breast Cancer Awareness Week is, wil Sarah anderen er dan ook – middels een uitgebreid bericht – op attenderen om ‘gezondheidscontroles niet over te slaan of uit te stellen’.

Breast Cancer Awareness Week

In het teken van Breast Cancer Awareness Week hulde Fergie zich volledig in het roze, om vervolgens voor de camera te verschijnen. De foto deelde Sarah recent op haar Instagram. In de caption deelt ze een belangrijk bericht voor haar volgers.

“Om de #BreastCancerAwarenessWeek te benadrukken, wil ik iedereen aansporen om nauwlettend te zijn met hun gezondheidscontroles”, begint ze haar bericht. “Ik ben vastbesloten om te doen wat ik kan. Ik wil het bewustzijn ervan vergroten door mijn verhaal te delen. Ik kreeg de diagnose borstkanker in 2023, en dit jaar kreeg ik het bericht dat ik een melanoom had – een agressieve vorm van huidkanker. En als mijn artsen niet zo zorgvuldig waren geweest, had mijn situatie vele malen erger kunnen zijn.”

Grote schok

“Het was een druk 2023 en ik stelde mijn mammografie bijna uit, maar mijn zus Jane haalde me toch over om te gaan”, gaat ze verder in haar bericht. “Nadat ik een mastectomie en een reconstructie had ondergaan, kon ik alleen maar hopen dat ik niets had. Daarom kwam de nieuwe diagnose huidkanker als een schok.”

“Ik ben nu in de beste handen en voel me positief dankzij de steun van mijn familie. Dagen kunnen het verschil maken tussen leven en dood, dus sla alsjeblieft je gezondheidscontroles niet over, of stel ze niet uit. Dring er bij je dierbaren op aan om ook naar die van hen te gaan.”

De Driepoot

Al eerder vertelde Sarah in een exclusief interview met HELLO! Magazine dat haar familie haar door dik en dun steunt. Zo ook haar twee dochters prinses Eugenie en prinses Beatrice. “We noemen elkaar ‘De Driepoot’, omdat we elkaar steunen, wat er ook gebeurt”, zo vertelde ze toen.

Bron: HELLO! Magazine | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws