Sarah Ferguson krijgt voor de tweede keer kankerdiagnose

Het nieuws komt slechts drie weken nadat zij genezen was verklaard van borstkanker.

Na haar borstkankerdiagnose in juni vorig jaar krijgt Sarah Ferguson nu opnieuw een klap te verwerken. Er is huidkanker bij de hertogin vastgesteld. Een moedervlek die zij liet verwijderen, blijkt een kwaadaardige melanoom te zijn.

Melanoom

Het is nog maar drie weken geleden dat Sarah Ferguson haar volgers op Instagram verblijdde met het nieuws dat zij genezen was van borstkanker. Nu wordt die positieve ontwikkeling oversneeuwd door een nieuwe diagnose. “Na haar diagnose van borstkanker deze zomer, is er nu geconstateerd dat zij een melanoom heeft. Dit naar aanleiding van een dermatoloog die meerdere moedervlekken heeft laten onderzoeken’’, laat Sarahs woordvoerder aan The Sun en People weten. “Momenteel wordt ze verder onderzocht om er zeker van te zijn dat dit in een vroeg stadium is ontdekt.”

Positief

“Het is duidelijk dat een nieuwe diagnose zo kort na de behandeling voor borstkanker verontrustend is”, stelt de woordvoerder. Toch blijft Sarah – zoals we haar kennen – positief. “Ze is er van overtuigd dat haar ervaringen benadrukken hoe belangrijk het is om moedervlekken regelmatig te controleren.”

Belang van controles

Afgelopen zomer liet Sarah weten in behandeling te zijn voor borstkanker. Gelukkig bleek het om een vroeg stadium te gaan, en kon zij meteen een succesvolle operatie ondergaan. Sarah zei toen zelf ook ‘heel dankbaar te zijn dat de kanker werd opgemerkt bij een reguliere controle’, omdat ze zelf niets heeft gemerkt en geen klachten had. “Het laat het belang van deze controles zien”, stelde haar woordvoerder destijds.
Na het positieve nieuws van drie weken geleden zal deze nieuwe diagnose Sarah ongetwijfeld extra zwaar vallen. We hopen op goede vooruitzichten en wensen de hertogin uiteraard heel veel sterkte toe.

Bron: AD, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws