Sarah Ferguson onthult laatste wijze les van Queen Elizabeth

'Ze kon het zien', onthult Sarah over de doortastende majesteit.

Ze mag dan geen onderdeel meer zijn van The Firm, maar hertogin Sarah Ferguson zit er nog altijd warmpjes bij in de Royal Lodge en voelt zich nooit te min om hier en daar te namedroppen. Zo onthulde ze in een recente aflevering van haar podcast Tea Talks with the Duchess and Sarah welke wijze les ze meekreeg van wijlen Queen Elizabeth.

Wijze lessen

We hebben over haar zeven decennia op de troon flink wat wijsheid meegekregen van Hare Majesteit Koningin Elizabeth. Van het Windsor-devies never complain, never explain, tot het feit dat parels en pastel nóóit uit de mode raken of dat je nooit te oud bent om je een Bond Girl te wanen, we hebben veel van Liz opgestoken.

Ook binnen paleismuren was ze altijd nauw betrokken bij haar familie, en strooide ze nu en dan met haar wijsheden. Zo heeft Fergie in haar podcast onthuld welke wijze les wijlen de majesteit haar meegaf.

Zelfvertrouwen

In de meest recente aflevering van de podcast, sprak Sarah openhartig over de impact van de eeuwige vergelijkingen tussen haar en prinses Diana, toen zij beiden toetraden tot The Firm. Inmiddels heeft ze zich daar overheen gezet, maar het heeft een hele poos geduurd om van dat negatieve zelfbeeld af te komen, onthulde ze. Haar recente mastectomie heeft hierin een belangrijke rol gespeeld.

“Je hebt een gigantisch litteken, maar je mag jezelf. Je mag jezelf echt graag”, deelde Fergie. “Je bent gewoon wat je bent, en natuurlijk was het laatste dat de koningin me zei: ‘Wees gewoon jezelf, Sarah'”, aldus de Duchess.

Doortastend

Bovendien had de hoogheid het altijd piekfijn door wanneer er iets speelde met degenen om haar heen, zo deelde de hertogin. “Ze kon het zien”, liet Sarah weten. “Ze raakte altijd zo geïrriteerd wanneer ik niet mezelf was. En dat is waarschijnlijk toen ik zo in de knoei raakte.”

“Maar nu ben ik mezelf, en daar heb ik zoveel geluk mee”, besluit de hertogin. Wijze lessen van Elizabeth draag je dus jaren met je mee!

Bron: The Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws