Voor het echie: déze artiesten zullen optreden bij de kroning van Charles

De koning weet toch nog een leuk groepje artiesten te strikken.

Nu de kroning van Charles steeds sneller dichterbij komt, is het voor de organisatie natuurlijk zaak om zo snel mogelijk artiesten van de bovenste plank te regelen voor het feest. Dat verliep echter niet zo soepel als de koning had gehoopt en de afzeggingen van grote artiesten vlogen hem om de oren. Maar: eind goed, al goed want de BBC heeft bekendgemaakt dat Charles toch een paar grote sterren heeft weten op te trommelen. 

Afzeggingen

Begin mei wordt koning Charles eindelijk officieel gekroond en dat wil de koning groots vieren. De royal had dan ook optredens van grote Britse artiesten op zijn wensenlijstje staan, maar ook een koning krijgt niet altijd zijn zin, want verschillende sterren hebben een uitnodiging om op te treden, afgeslagen. Zo waren Elton John, Harry Styles en de Spice Girls allemaal te druk voor een royal optreden en hadden Ed Sheeran en Adele ook niet zo’n zin in een koninklijk concert. Charles moest het daarom over een andere boeg gooien en heeft overal ter wereld artiesten vandaan geplukt.

Artiesten

De Britse omroep BBC heeft bekendgemaakt welke sterren er zullen optreden bij het grote kroningsconcert op 7 mei. Onder meer Katy Perry, de Britse groep Take That en Lionel Richie zullen voor meer dan 200 000 mensen optreden tijdens de kroningsshow. Ook de Italiaanse zanger Andrea Bocelli, de Welshe operazanger Bryn Terfel, de Engelse zangeres Freya Ridings en de Engelse componist en pianist Alexis Ffrench hebben toegezegd. Hier blijft het overigens niet bij want binnenkort wordt onthult welke artiesten er nog meer zullen afreizen naar Westminster Abbey.

Take That

De Britse band Take That is een oude bekende van het Britse koningshuis en door op te treden bij de kroning zet de band de warme relatie met het koningshuis nog verder voort. De band is supporter van het goede doel The Prince’s Trust en heeft verschillende keren opgetreden bij de Royal Variety Performance om geld in te zamelen voor de Royal Variety Charity. Daarnaast trad zanger en bandleader Gary Barlow in 2012 op voor wijlen koningin Elizabeth tijdens haar Diamanten Jubileumconcert. De band kan daarom ook niet wachten tot de grote kroningsshow.

“Dit wordt onze eerste liveshow sinds de Odyssey Tour, vier jaar geleden in 2019, en wát een podium om op terug te keren! Een enorme liveband en orkest, een koor, militaire drummers, de achtergrond van Windsor Castle en de viering van een nieuwe koning. We kunnen niet wachten”, laten ze weten aan Britse tijdschrift Hello! Magazine. 

Bron: NU.nl, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws